Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Καταγγελία της ΕΦΕ για τον τραυματισμό του συναδέλφου σε συγκέντρωση εποχικών πυροσβεστών

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των εποχικών πυροσβεστών στις 5 Νοεμβρίου στην Αθήνα, συνάδελφος φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ και μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής της ΕΦΕ υπέστη διπλό κάταγμα ποδιού μετά από ευθεία ρίψη νερού από τον εκτοξευτήρα του ειδικού μηχανήματος της αστυνομίας (αύρα).
Σύμφωνα με περιγραφές συναδέλφων που έφτασαν στην ΕΦΕ ο συνάδελφος βρισκόταν σχετικά μακριά από τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές όταν εντελώς ξαφνικά και απρόκλητα βρέθηκε στο στόχαστρο της αύρας, η ρίψη της οποίας τον εκτίναξε στον αέρα και κατά την πτώση του υπέστη κάταγμα του ποδιού.
Τα ειδικά μηχανήματα αυτού του τύπου, οι αύρες, είναι γνωστά σε όλη την υφήλιο για τους σοβαρούς τραυματισμούς που προκαλούν, ακόμη και θανάτους. Όπως αυτόν του διαδηλωτή Günter Sare στη Φρανκφούρτη, στις 28 Σεπτεμβρίου 1995.
Στην προκειμένη περίπτωση εκτός του κίνδυνου που υπάρχει από τέτοια απίστευτα γεγονότα για το δημοκρατικό αίσθημα έχουμε κυριολεκτικά το σακάτεμα επαγγελματία της ενημέρωσης και άλλο ένα χτύπημα στην ελευθερία του τύπου.
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφό μας και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.