Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Ένας αναμεταδότης στον Hellas Sat 3 για την ΕΡΤ

Διπλή δικαίωση για την ΕΡΤ. Μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας του αυτόνομου δικτύου της πανελλαδικά, ήρθε και το υποσχόμενο «δώρο» του κράτους, για τη χρήση της δορυφορικής χωρητικότητας στον Hellas Sat. Μια δέσμευση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής που είχε δοθεί δημόσια ενάμισι χρόνο πριν, αλλά τελικά κατοχυρώθηκε και επίσημα πριν λίγες ημέρες.  Η ΕΡΤ φυσικά χρησιμοποιούσε όλο αυτό το διάστημα τη δορυφορική χωρητικότητα αλλά δεν ήταν τυπικά κατοχυρωμένη.
Με την υπουργική απόφαση του Νίκου Παππά (Yπ. Aρ. 300) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, εκχωρείται στην ΕΡΤ «δορυφορική χωρητικότητα για την ευρυεκπομπή προγραμμάτων μη εμπορικού χαρακτήρα».
Όπως σημειώνεται στην απόφαση «Στην ΕΡΤ Α.Ε. εκχωρείται, χωρίς αντάλλαγμα, η δορυφορική χωρητικότητα του αναμεταδότη BSS07V του δορυφόρου Hellas-Sat 3, για την ευρυεκπομπή των προγραμμάτων της που δεν έχουν εμπορικό χαρακτήρα, αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του δημόσιου σκοπού παροχής δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας και, ιδίως, για τη διασφάλιση ενημέρωσης του κοινωνικού συνόλου και του απόδημου ελληνισμού σε πολιτιστικά, πολιτικά, κοινοβουλευτικά και κοινωνικά θέματα και για την απρόσκοπτη κάλυψη και λήψη ραδιοτηλεοπτικού σήματος σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας». Πρακτικά η ΕΡΤ δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή τη χωρητικότητα για την διακίνηση τηλεοπτικών εμπορικών προγραμμάτων, όπως για παράδειγμα των ιδιωτικών περιφερειακών.
Πηγή: digitaltvinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.