Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

«Πρωταθλητής» στις απολύσεις ο ΣΚΑΪ σύμφωνα με στοιχεία του υπ. Εργασίας

Ο νόμος για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών εφαρμόζεται ως προς το σκέλος της απασχόλησης εργαζομένων σε αυτά σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εργασίας που δημοσιοποίησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία. 
Το έγγραφο αποτελεί απάντηση σε ερώτηση που είχε κατατεθεί για το θέμα των ελέγχων στα κανάλια. Σύμφωνα με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «από τα στοιχεία που αναφέρονται στην απάντηση του Υπουργείου, γίνεται φανερό πως ο νόμος 4339/2015 (ΦΕΚ 133/Α/ 29-10-2015) για τις τηλεοπτικές άδειες, έχει υποχρεώσει τα κανάλια εθνικής εμβέλειας να συμμορφωθούν τόσο ως προς τον αριθμό των εργαζομένων, όσο και ως προς την εργατική νομοθεσία, γενικότερα. Σε αυτή την κατεύθυνση, βλέπουμε να τηρείται από όλα τα κανάλια εθνικής εμβέλειας το κατώτατο όριο των 400 εργαζομένων. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αριθμός των καταγγελιών σύμβασης εργασίας (απολύσεων), κατά το τρίμηνο Νοέμβριος 2018 – Ιανουάριος 2019, με τα σκήπτρα να τα κρατάει ο ΣΚΑΙ με 27 απολύσεις». 
Σημειώνεται επίσης πως «από τα στοιχεία της απάντησης προκύπτει και η ύπαρξη τριών (3) εργατικών διαφορών, οι οποίες, ωστόσο, επιλύθηκαν μετά τη σχετική παρέμβαση των ελεγκτικών υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την αναγκαιότητα αναφοράς σχετικών εργατικών διαφορών, καθώς τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Υπουργείου παρεμβαίνουν ουσιαστικά και με συνέπεια κάθε φορά που γίνονται αποδέκτες περιστατικών καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας και βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα να δεχθούν και να εξετάσουν άμεσα κάθε σχετικό αίτημα εργαζόμενων, σωματείων ή πολιτών προκειμένου να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα τις κείμενες διατάξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.