Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τους απλήρωτους της "Ευρώπης"

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
(Αιόλου 104)
Πέμπτη 28/03 – ώρα 18:00
Μετά από ενάμισι και πλέον χρόνο, οι συνάδελφοι από την «Ευρώπη», βρίσκονται ξεκρέμαστοι μετά την παύση εργασιών της συγκεκριμένης εταιρείας, από τον Αύγουστο του 2017, αλλά και της στάσης και ανοχής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στην εργοδοσία, τους εκδότες, που συνεχίζουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα την επιχειρηματική τους δράση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρακτορείο «Άργος» που έχει απομείνει για τη διακίνηση του Τύπου, προχωράει σε απολύσεις και έχει διαμηνύσει ότι θα συνεχιστούν οι περικοπές σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα συνεχίζονται τα επιχειρηματικά παιχνίδια μεταξύ των εκδοτών και αγοραπωλησίες μετοχών που έτσι κι αλλιώς δεν προοιωνίζονται τίποτε θετικό για τους εργαζόμενους. Η παρέμβαση της κυβέρνησης στο ζήτημα, εξαντλείται στη διασφάλιση του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας των εκδοτών στη διακίνηση του Τύπου, χωρίς ούτε μία λέξη για τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. 
Στις συνεχείς παρεμβάσεις μας για να βρεθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα, ακόμα και επιβίωσης, που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας στην «Ευρώπη», η στάση του υπουργείου Εργασίας εξαντλείται σε φιλικά χτυπήματα στην πλάτη ή στην προκλητική απάντηση: «Δεν προβλέπεται». Για τους εργαζόμενους «δεν προβλέπεται» τίποτε, αλλά για τους εργοδότες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες με νομοθετικές παρεμβάσεις της, η κυβέρνηση φροντίζει να «προβλέπεται» μείωση στη φορολογία των επιχειρήσεων, στα μετοχικά μερίσματα, ζεστό χρήμα μέσω διαφόρων προγραμμάτων.

Οι εργαζόμενοι θα είμαστε εκεί για να συναντηθούμε με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, προκειμένου να δοθεί άμεση λύση.

  • Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους!!!
  • Οικονομική στήριξη στους εργαζόμενους της «Ευρώπης».
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΠΑΡΩΝ!!!
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.