Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Το MEGA, τελευταίο επεισόδιο κακοδιαχείρισης στα ΜΜΕ

Από τα χρόνια των «παχιών αγελάδων» έχουμε να δούμε 20 νέες σειρές μυθοπλασίας στην ελληνική τηλεόραση, αποδίδουν τα επενδυτικά κίνητρα και οι κανόνες που εφαρμόστηκαν. Αυτό επεσήμανε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.
***
Ο Λ. Κρετσος σχετικά με το Mega.. είπε ότι «το 2012 το κανάλι, σε μία πολύ δύσκολη εποχή για επιχειρήσεις, μισθωτούς, συνταξιούχους, πήρε ομολογιακό κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ. Τα 88 εκατ. ευρώ αφορούσαν παλαιότερα δάνεια και τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ ήταν για κεφάλαιο κίνησης. Παρόλα αυτά συνέχισε σε πορεία με αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές των μετόχων του, που φάνηκε και στην Εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων στην Βουλή ...
***
Οι ίδιοι οι μέτοχοι του Mega είχαν ομολογήσει θέματα διοίκησης, κακοδιαχείρισης τόνισε ο Λ. Κρέτσος συμπληρώνοντας πως το «MEGA είναι ίσως το τελευταίο επεισόδιο σε μία μακρά λίστα κακοδιαχείρισης στα ελληνικά ΜΜΕ» θυμίζοντας την Ελευθεροτυπία, την Απογευματινή, την ΙΜΑΚΟ, τον όμιλο Λυμπέρη, τον Πήγασο, το Κέρδος, το Alter και τον ΔΟΛ.
***
Σχετικά με την προσπάθεια συμψηφισμού της λήξης αναμετάδοσης του MEGA και του «μαύρου» στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για «μαύρη προπαγάνδα», καθώς στην μία περίπτωση η κυβέρνηση έστειλε εν μία νυκτί στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους, ενώ στην άλλη πρόκειται για το αποτέλεσμα των πρακτικών των μετόχων του καναλιού. Προκηρύσσονται οι δύο «ορφανές» άδειες, καθώς υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.