Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

«Απολύσεις και απληρωσιά στον όμιλο Φιλιππάκη»

Εργαζόμενοι στον Όμιλο Φιλιππάκη περιγράφουν την κακή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλειά τους: 
"Για ακόμα μια φορά είμαστε αναγκασμένοι να δημοσιοποιήσουμε την κατάσταση που επικρατεί στον όμιλο Φιλιππάκη. Δυστυχώς τα νέα δεν είναι καθόλου καλά αφού το τελευταίο διάστημα έχουν απολυθεί συνάδελφοί μας (από το ελεύθερο, τη διόρθωση, τη σελιδοποίηση κλπ) ενώ κάποιοι άλλοι κλήθηκαν να πάρουν ολόκληρο το υπόλοιπο της άδειάς τους.
Οι ελάχιστοι δημοσιογράφοι που παραμένουν στις θέσεις τους καλούνται να καλύψουν τα κενά που αφήνουν πίσω τους οι απολυμένοι, δουλεύοντας ως είλωτες με πενιχρούς μισθούς, τους οποίους επιπλέον δεν παίρνουν!
Ο μήνας έχει ήδη 17 και εμείς ακόμα δεν έχουμε λάβει ούτε καν την σχετική ειδοποίηση πληρωμής για ένα μισθό, τη στιγμή που η εργοδοσία μας οφείλει σχεδόν 5 μηνιάτικα! Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι στον Δημοκρατικό Τύπο δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερο τους εαυτό, προς όφελος της εργοδοσίας που το εκμεταλλεύεται στο έπακρο. 
Αντιλαμβανόμαστε ότι ο χώρος του Τύπου περνά τεράστια κρίση, γνωρίζουμε ότι χιλιάδες συνάδελφοι μας είναι άνεργοι, η πραγματικότητα αυτή όμως δεν δίνει το δικαίωμα στον κ. Φιλιππάκη - και σε κάθε κ. Φιλιππάκη - να αντιμετωπιζει τους εργαζόμενους του ως σκλάβους, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι αφού έχουν δουλειά και ένα κομμάτι ψωμί.
Ο κ. Φιλιππάκης θα πρέπει να ευγνωμονεί τους εργαζόμενους του, οι οποίοι - παρά το άσχημο κλίμα που επικρατεί στην Ερατοσθένους - δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και δεν ρίχνουν το επίπεδο της εργασίας τους. Εκτός αν ο συγκεκριμένος εκδότης, σε αντίθεση με παλαιότερους (βλέπε Βλάχου, Λαμπράκη κλπ) , δεν ενδιαφέρεται για την ποιότητα του περιεχομένου των εντύπων του.
Εργαζόμενοι του Δημοκρατικού Τύπου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.