Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Οι Βαρδινογιάννηδες εξαγόρασαν τον Alpha - Ποιος θα διοικεί το κανάλι

Οι επίσημες ανακοινώσεις 
Από τα μέσα καλοκαιριού που η σύμπραξη STAR – ALPHA άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά (με τη μετακόμιση του ενημερωτικού τμήματος του δεύτερου στις εγκαταστάσεις του πρώτου), άρχισαν να κυκλοφορούν (στην Κάντζα όπου στεγάζεται ο ALPHA) φήμες για εξαγορά του καναλιού απο την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Μάλιστα τότε ακούγονταν και συγκεκριμένα ποσοστά με τα οποία η οικογένεια Βαρδινογιάννη μπήκε στον ALPHA. Τότε (αρχές Σεπτεμβρίου) οι zoornalistas επέμεναν ότι οι Βαρδινογιάννηδες εξαγόρασαν την πλειοψηφία των μετοχών του Alpha (ΕΔΩ), παρά το οτι ο προέδρος του Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς, σε επικοινωνία του με το enimerosi24, που δημοσιοποίησε τις σχετικές πληροφορίες, διέψευσε τις φήμες περί εξαγοράς του σταθμού από την οικογένεια Βαρδινογιάννη.
Σήμερα και λίγες μέρες μετά το «μαύρο» στο Mega,ανακοινώθηκε και επίσημα ότι σε κυπριακή θυγατρική της Μotor Oil πέρασε το 50% του Alpha. To τίμημα, όπως αναφέρει  επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα της Τρίτης, ανέρχεται στα 33 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 20 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

(Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν ήταν αυτός που ως ένας από τους μεγαλομετόχους του MEGA, αρνήθηκε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο κανάλι, αποτέλεσμα του οποίου ήταν το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού, αφήνοντας απλήρωτους και άνεργους τους εργαζομένους;)
Η διοίκηση του Alpha θα ασκείται από σύμβουλο που θα ορίζεται από τη θυγατρική της Motor Oil, την Seilla Enterprises. Αντίστοιχα, ανακοίνωση για τη συμφωνία εκδόθηκε και από τον Alpha, στην οποία σημειώνεται  ότι «η διοίκηση του ALPHA, θα ασκείται από κοινού από την SEILLA ENTERPRISES LIMITED και  την ALPHA MEDIA GROUP LIMITED».Το θέμα τώρα είναι, όπως έλεγαν στα δημοσιογραφικά γραφεία, αν παραβιάζονται διατάξεις (επιτροπή Ανταγωνισμού) που αφορούν στη συγκέντρωση Μέσων και στη διαμόρφωση συνθηκών δεσπόζουσας θέσης στην αγορά. Επίσης υπάρχουν ερωτηματικά για το αν θα γίνουν περαιτέρω συγχωνεύσεις με ο,τι αυτό συνεπάγεται για τις θεσεις εργασίας.

Οπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Motor Oil, το τίμημα για την εξαγορά του 50% του Alpha  ανέρχεται στο ποσό των 21,477  εκατ. ευρώ με παράλληλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο κανάλι κατά 11, 527 εκατ. ευρώ. Ο κ.Κοντομηνάς αναλαμβάνει την υποχρέωση αντίστοιχης συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 11,477 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, θα πρέπει να καλύψει υποχρεώσεις ύψους 6,58 εκατ. ευρώ (της Alpha Δορυφορική). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στην «τσέπη» του επιχειρηματία μπαίνουν τελικά 3,37 εκατ. ευρώ.

 Η ανακοίνωση του ALPHA:
Ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA, ο πρώτος σε τηλεθέαση τηλεοπτικός σταθμός της χώρας, περνάει σε μια νέα εποχή.
Σήμερα, που οι συνεργασίες καθορίζουν τις δυναμικές του τώρα και αποτελούν πρόκριμα για το αύριο, ο ALPHA κοιτάει μπροστά θέτοντας υψηλούς στόχους για την επόμενη μέρα.
Η ALPHA MEDIA GROUP LIMITED (AMG) ανακοινώνει συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την SEILLA ENTERPRISES LIMITED (100% θυγατρική της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.) ούτως ώστε να συμμετέχουν απευθείας και μέσω κοινής εταιρίας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. («ALPHA») ύψους 19,9 εκατ. Ευρώ.
Μέσω της νέας μετοχικής του σύνθεσης και της στρατηγικής συμμαχίας της SEILLA ENTERPRISES LIMITED και της AMG, ο ALPHA ενισχύεται και βάζει τις βάσεις για να υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα αναπτυξιακό σχέδιο στην Ελληνική Τηλεόραση. Με αυτά τα δεδομένα θα παραμείνει πρωταγωνιστής και τα επόμενα χρόνια στον τομέα της ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, προσφέροντας στον Έλληνα τηλεθεατή ποιοτικό πρόγραμμα συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.
Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής που εξαρτάται από την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την εισροή επιπλέον χρηματοδότησης προς διευθέτηση ήδη υφιστάμενων απαιτήσεών του, ο ALPHA θα ενισχυθεί με συνολικά κεφάλαια ύψους 29,6 εκατ. ευρώ, τα  οποία θα χρησιμοποιήσει για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεών του στην Παλλήνη Αττικής, για την ενίσχυση των επενδύσεών του στο πρόγραμμα και κυρίως στον τομέα της μυθοπλασίας, και για τη μείωση των υποχρεώσεών του.
Η διοίκηση του ALPHA, θα ασκείται από κοινού από την SEILLA ENTERPRISES LIMITED και  την ALPHA MEDIA GROUP LIMITED.

Η ανακοίνωση της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ:
«H ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ανακοινώνει ότι η κατά 100% θυγατρική της κυπριακή εταιρεία SEILLA ENTERPRISES LIMITED σύναψε με την κυπριακή εταιρεία ALPHA MEDIA GROUP LIMITED, την κυπριακή εταιρεία NEVINE HOLDINGS LIMITED, την κυπριακή εταιρεία SIXOMEN LIMITED και τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά το ιδιωτικό συμφωνητικό με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου 2018.
Με το εν λόγω ιδιωτικό συμφωνητικό συμφωνείται η απόκτηση κοινού ελέγχου επί των εταιρειών:
-ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA)
-ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε. (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 98,9 στην Αττική ) και
-ΑLPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε. (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 96.5 στην Θεσσαλονίκη) μέσω των κατωτέρω ενεργειών:

1. Η SEILLA ENTERPRISES LIMITED θα καταβάλλει στην ALPHA MEDIA GROUP LIMITED 21.477.000 ευρώ για την απόκτηση ποσοστού 50% του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.
Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της NEVINE HOLDINGS LIMITED κατά ποσό 23.000.000 ευρώ, ως εξής:
-Η ALPHA MEDIA GROUP LIMITED θα καταβάλλει 11.477.000 ευρώ και
-Η SEILLA ENTERPRISES LIMITED θα καταβάλλει 11.523.000 ευρώ.
Στην συνέχεια η NEVINE HOLDINGS LIMITED θα καταβάλλει το ποσόν των 23.000.000 ευρώ προς αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών: ΑΛΦΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε., ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε. και ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.
Παράλληλα, η ALPHA MEDIA GROUP LIMITED θα καταβάλλει 6.580.000 ευρώ για εξόφληση υφισταμένων υποχρεώσεων της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.

2. Κατόπιν των ως άνω μεταβιβάσεων και αυξήσεων του μετοχικού κεφαλαίου των παραπάνω εταιρειών, η μετοχική σύνθεση τους θα διαμορφωθεί ως εξής:
-Στην εταιρεία NEVINE HOLDINGS LIMITED: η SEILLA ENTERPRISES LIMITED θα κατέχει 1.002 ονομαστικές μετοχές.
Τα δικαιώματα ψήφου 2 εκ των ανωτέρω μετοχών θα εκχωρηθούν προσωπικά στον κ. Δημήτρη Κοντομηνά.
-Η ALPHA MEDIA GROUP LIMITED θα κατέχει 998 ονομαστικές μετοχές
-Η NEVINE HOLDINGS LIMITED θα είναι κύριος μετοχών ποσοστού 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ.
Εκάστη εκ των ALPHA MEDIA GROUP LIMITED και SEILLA ENTERPRISES LIMITED θα έχει μετοχές ποσοστού 24,95% της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε..
- Η NEVINE HOLDINGS LIMITED θα κατέχει το 99,95% του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΕ και το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.
Η διοίκηση των εταιρειών NEVINE HOLDINGS LIMITED, ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε., ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε. και ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε. θα ασκείται από κοινού αφενός από την SEILLA ENTERPRISES LIMITED και αφετέρου από την ALPHA MEDIA GROUP LIMITED και τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά για όσο διάστημα το ποσοστό της ALPHA MEDIA GROUP LIMITED στην ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε υπερβαίνει το 33,4%. Την ευθύνη της καθημερινής διαχείρισης θα την έχει ο διευθύνων σύμβουλος ο οποίος θα ορίζεται από την SEILLA ENTERPRISES LIMITED.
Ως αποτέλεσμα των ως άνω συναλλαγών ο έλεγχος των ως άνω εταιρειών θα ασκείται από κοινού αφενός από την SEILLA ENTERPRISES LIMITED και αφετέρου από την ALPHA MEDIA GROUP LIMITED και τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά.
Η ολοκλήρωση των ως άνω συναλλαγών εξαρτάται από την λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων ανταγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.