Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Να μπει ο ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΦΚΑ, λέει η Eurostat!

Η μεγάλη κοροϊδία της κυβέρνησης και του Τάσου Πετρόπουλου ειδικά σε χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ συνεχίζεται. Τη στιγμή που η πρώην  σύμμαχοι της κυβερνητικής παράταξης ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ-ΕΠΗΕΑ και της Ν.Δ (Γκανάς-Καρούτζος) φαγώνονται μεταξύ τους για τις επικείμενες εκλογές και τις καρέκλες, η Eurostat από τις 29 Απριλίου έχει ενημερώσει πως ο ΕΔΟΕΑΠ λαμβάνει “κρατική χρηματοδότηση” και άρα πρέπει να ενταχθεί στην Γενική Κυβέρνηση ως φορέας ασφαλιστικός!
Η πολυσέλιδη επιστολή με υπογραφή του Acting Director της Eurostat Luca Ascoli απαντά στη επιστολή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής από την 18η Δεκεμβρίου 2018 και τα διευκρινιστικά mail ως και τις 21 Μαρτίου 2018, με άλλα λόγια όλο αυτό το διάστημα η υπηρεσία έδινε διευκρινιστικά στοιχεία στη Eurostat για το καθεστώς του ΕΔΟΕΑΠ.
Στην επιστολή αφού αναλύεται το καθεστώς που διέπει τη λειτουργία του ταμείου ως “οργανισμός ασφάλισης” σημειώνεται ότι δεδομένου ότι “ο ΕΔΟΕΑΠ  χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από πόρους εκτός των κοινωνικών εισφορών, στην περίπτωση αυτή υπάρχει de facto σημαντική οικονομική αλληλεγγύη, γεγονός που υποδηλώνει την αναγνώρισή του ως ταμείου κοινωνικής ασφάλισης”. 
Όμως λίγο παρακάτω η Eurostat αναφέρει ότι ο ΕΔΟΕΑΠ δεν διαθέτει “ένα επαρκώς μεγάλο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων, ώστε να θεωρείται ότι έχει ανακουφίσει τους εργοδότες από τις υποχρεώσεις του”, και “δεν έχει συγκεντρώσει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία αλλά εξαρτάται κυρίως από την κρατική χρηματοδότηση”.
Έτσι καταλήγει ότι ο ΕΔΟΕΑΠ είναι ότι “δεν μπορεί να θεωρηθεί ως καθεστώς πολλαπλών εργοδοτών”, ότι  “χρηματοδοτείται κυρίως από φόρους και, ως εκ τούτου, πρέπει να καταταγεί στον θεσμικό τομέα S.13”. Με απλά λόγια να ενταχθεί στον ΕΦΚΑ!
Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εδώ και μέρες αλλά ο Τάσος Πτερόπουλος ζητούσε από το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ να κηρύξει εκλογές μέχρι τις 16 Μάϊου. Η υποκρισία και η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο.
Aναδημοσίευση:mediatvnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.