Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Οριστική η σύμπραξη Alpha Star για ειδήσεις, ψυχαγωγία

Οριστική θεωρείται για τις ιδιοκτησίες των Alpha (Κοντομηνάς) και Star (Βαρδινογιάννης) η σύμπραξη σε επίπεδο ειδήσεων και εκπομπών ψυχαγωγίας. Η σύμπραξη θα προχωρήσει με τη μορφή της “συγχώνευσης” των θυγατρικών εταιρειών των δυο καναλιών και τη μετακόμιση των ειδήσεων Alpha στο Star και της παραγωγής του Star στον Alpha. Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που είχε η ΕΤΙΤΑ με τη διοίκηση του Alpha. Η ένωση των τεχνικών ανακοινώνει πως θα έχει συνάντηση και με το Star και προειδοποιεί πως πίσω από αυτά τα σχέδια υπάρχει ο κίνδυνος για απώλεια θέσεων εργασίας. Μένει να δούμε τι θέση θα πάρουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα, ήτοι το ΕΣΡ που εξετάζει τους φακέλλους τηλεοπτικών αδειών και το αρμόδιο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Κυρίως βέβαια ζητείται απάντηση αν το ΕΣΡ θα ανακαλέσει τηλεοπτική άδεια αν ένα κανάλι μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων του κάτω από 400 με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου.
Η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ 
Σας ενημερώνουμε πως μετά από επίσημη συνάντηση που είχε η Ένωσή μας με τη Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, η σύμπραξη του εν λόγω σταθμού με τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, θεωρείται πια οριστική.
Το σχέδιο κατ’ αυτούς προβλέπει την συγχώνευση των δύο θυγατρικών εταιρειών παραγωγής που διαθέτουν οι δύο σταθμοί (GREEN PIXEL και PLUS) και την συγκατοίκησή τους στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA στο Πικέρμι. Από εκεί θα παράγονται και θα προβάλλονται οι ψυχαγωγικές εκπομπές των δύο καναλιών.
Επίσης, σύμφωνα με τα σχέδιά τους, το δελτίο ειδήσεων του ALPHA μετακομίζει και συστεγάζεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που διαθέτει το STAR CHANNEL στην Κηφισιά και μέσα στον Ιούλιο θα βγαίνει από εκεί. Σας ενημερώνουμε επίσης πως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Ένωσής μας και με την διοίκηση του STAR.
Η εν λόγω σύμπραξη πολύ φοβόμαστε πως θα επιφέρει είτε άμεσα είτε μελλοντικά πολλές χαμένες θέσεις εργασίας παρόλο που η Διοίκηση του ALPHA φάνηκε τελείως καθησυχαστική πάνω σ’ αυτό. Άλλωστε, ανέκαθεν ο κύριος σκοπός των συγχωνεύσεων ή συμπράξεων είναι η μείωση του κόστους λειτουργίας. Αυτό σημαίνει απολύσεις και ανεργία !
Όμως το όλο εγχείρημα κολλάει και σε θέματα νομιμότητας. Αυτό τουλάχιστον μας ανέφεραν προ ημερών θεσμικοί φορείς λέγοντάς μας χαρακτηριστικά πως «σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, αυτό δεν μπορούν να το κάνουν». Όπως και να έχει όμως, την Ένωσή μας δεν την ενδιαφέρει η οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ των εργοδοτών. Αυτό που μας ενδιαφέρει όμως και θα σταθούμε απέναντι, όπως κάνουμε πάντα, είναι οι χαμένες θέσεις εργασίας και οι παράνομες τακτικές που οδηγούν σ’ αυτές.
Τέλος απαιτούμε από την Κυβέρνηση να ελέγξει και αυτή την νομιμότητα του σχεδίου και να επέμβει επιτέλους προς όφελος των εργαζόμενων. Σε όλη αυτή την κατάσταση που εδώ και καιρό δημιουργείται στα media εταιρείες παραγωγής, μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί που οδηγούνται σε κλείσιμο, συγχωνεύσεις ή συμπράξεις παρουσιάζονται ως… «Πόντιοι Πιλάτοι». Κάποια στιγμή πρέπει να πάρουν σαφή θέση.
Υ.Γ.1) Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές και ανεμένεται συνάντηση μαζί τους για την διευθέτηση του θέματος.
Υ.Γ.2) Σας ενημερώνουμε επίσης πως σύντομα θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση για το θέμα αυτό αλλά και για άλλα θέματα που αφορούν τον κλάδο. ΚΑΙ αυτό το καλοκαίρι προμηνύεται θερμό και καλούμε τα μέλη μας σε αγωνιστική εγρήγορση.
Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.