Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Το ΝΑΙ σε όλα του Νοέμβρη γίνεται σήμερα ΟΧΙ;


Στη σημερινή δεύτερη του Διοικητικού Συμβούλιο συνεδρίαση του ΕΔΟΕΑΠ, αποφασίστηκε  κατά πλειοψηφία :
Να μην δοθούν στο Υπουργείο, αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τη διάρθρωση , το εύρος κατανομής  των καταβαλλόμενων επικουρικών συντάξεων .
Απόφαση σε συνέχεια απροκάλυπτων εκβιασμών στα όρια της αυτοχειρίας!!
Ανάλογες των συνθηκών, που εξανάγκασαν χιλιάδες συναδέλφους με το όπλο στο κρόταφο, να «νομιμοποιήσουν» το Non paper  κυβέρνησης και εργοδοτών.
Νέος εκβιασμός σε συνέχεια αυτών, στην αποδοχή της μη χρηματοδότησης  του κλάδου επικούρησης και εφάπαξ από το 2% εισφοράς επί του συνολικού τζίρου των επιχειρήσεων των ΜΜΕ και  περαιτέρω μειώσεις-περικοπές των επικουρικών συντάξεων-εφαπαξ, με ευθεία αναγωγή στο Άρθρο 96 του Ν.4387/2016 νόμος Κατρούγκαλου.
Με δεδομένες  και συνδυαστικά τις προκρούστιες διατάξεις μειώσεων των επικουρικών συντάξεων-εφάπαξ, στην εξίσωση της αρχής των «μηδενικών ελλειμμάτων», όπως ρητά αναφέρεται στις νέες καταστατικές διατάξεις  (2017) του Οργανισμού.
Όλα  στο βωμό συγκάλυψης ιδιοτελειών διαπλεκομένων.
Θλιβερές μαριονέτες,  αριστερά και δεξιά στο μπερντέ του θεάτρου σκιών που παίζεται, διαλαλούν τη «πραμάτεια» τους όσον αφορά τη κοινωνική ασφάλιση την υγεία και την περίθαλψη χιλιάδων εργαζομένων –ανέργων - συνταξιούχων στο Κλάδο μας, αφού  διαχρονικά a priori παράγονται  τεραστίων μεγεθών υπεραξιες, μέσα από ευρύ πλέγμα αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων.
Πρώην συνοδοιπόροι, νυν "άσπονδοι" εχθροί, αλλά και εγκάθετοι που προέκυψαν από τις συναλλαγές με τη πολιτική εξουσία - κομματικά ιερατεία, επιχειρηματίες της ενημέρωσης –υγείας  κλ.π. δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα αυτοσυντήρησης, με επιθέσεις  «αλληλοεξόντωσης», προς διασφάλιση των ιδιοτελειών τους- μερικοί εξ αυτών, έχοντας το προβάδισμα με εξασφαλισμένες τις πολυθεσίες τους...
Οι σωτηριολογικές  μεγαλοστομίες και οι δήθεν αγώνες με ξύλινα σπαθιά - για να πούμε το ποίημα μας, αποτελούν επαναλαμβανόμενα στερεότυπα χειραγώγησης, από όποια οπτική θέασης.
Αφού προς το παρόν, καταγράφονται για διάφορους λόγους και αιτίες, μειωμένα αντανακλαστικά αντίδρασης του Κλάδου,  με σχεδόν μοιρολατρική αποδοχή τετελεσμένων  μέσα από την άγνοια και κατευθυνόμενα φοβικά σύνδρομα που εντέχνως καλλιεργούνται. 
Τι περιμένουμε να είναι η επόμενη μέρα για την κοινωνική ασφάλεια-πρόνοια και υγεία στο κλάδο μας;
Ακριβό- πολύ ακριβό το τίμημα που θα πληρώσουν άπαντες στο DEAL, της ανάθεσης με όρους εργολαβίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.