Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση στο Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ από τους εκπροσώπους του Δικτύου Αλληλεγγύης & Παρέμβασης και της ΔΑΣ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ στα ΜΜΕ για τις εξελίξεις στον ΕΔΟΕΑΠ.

Έκτακτη ενημέρωση.
Παρέμβαση από τους εκπροσώπους του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ  και της ΔΑΣ ΠΑΜΕ τύπου στο Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ, με θέμα  την άμεση καταβολή των επικουρικών συντάξεων και μισθών των εργαζομένων αλλά και την εύρυθμη και έγκαιρη καταβολή παροχών υγείας και πρόνοιας του ταμείου.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015 σύσκεψη – ενημέρωση με το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ και με τους εκπροσώπους  των συνδικαλιστικών οργανώσεων  στην ΕΠΗΕΑ του ΔΙΚΤΥΟΥ (Παναγιώτης Σκουτέρης) και της ΔΑΣ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΜΜΕ (Στράτος Κουτσοβίλης).
Μετά το πέρας της κοινής συνεδρίασης αυτής, κωδικοποιημένα και συνοπτικά ενημερώνουμε για τις παρακάτω δεσμεύσεις που παρείχαν ο Πρόεδρος και ο Tαμίας  του ΕΔΟΕΑΠ όσον αφορά την καταβολή των συντάξεων – μισθών και παροχών υγείας και πρόνοιας: 
α) Οι Επικουρικές Συντάξεις θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 10 Αυγούστου.
β) Έως 10 Αυγούστου θα έχουν εξοφληθεί οι δεδουλευμένες αποδοχές μηνός Ιουλίου 2015 του συνόλου των εργαζομένων στον ΕΔΟΕΑΠ. 
Εξασφάλιση ρευστότητας. 
Συμφωνήθηκε επί του παρόντος χωρίς αυτό να αποτελεί μόνιμη και βιώσιμη λύση  για να ξεπεραστεί  άμεσα το πρόβλημα. 
Α. Να υποβληθεί αίτημα (Συνεδρίαση στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ 29/07/2015) για να προχωρήσει στην άμεση εκκαθάριση και εκταμίευση των δικαιωμάτων Αγγελιοσήμου υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ μηνός Ιουλίου, ποσό που ανέρχεται περίπου στα 2.200.000,00 ευρώ.
Δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή τα χρηματικά διαθέσιμα του ΕΔΟΕΑΠ ανέρχονται  στο ποσό των 950.000,00 ευρώ. 
Β. Αναμενόμενα έσοδα  από λοιπές εισφορές μηνός Ιουλίου 500.000,00 ευρώ.   
Σημειωτέων ότι: ετέθη στο Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ από τους εκπροσώπους του ΔΙΚΤΥΟΥ και τη ΔΑΣ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ στην ΕΠΗΕΑ το γεγονός της ομόφωνης απόφασης  του Δ.Σ της ΕΠΗΕΑ προς διευκόλυνση της οικονομικής κατάστασης του Οργανισμού της άμεσης εκταμίευσης του ποσού των 500.000,00 ευρώ  από τα χρηματικά διαθέσιμα της ΕΠΗΕΑ. 
Το Προεδρείο της ΕΠΗΕΑ αρνείται να υλοποιήσει την ως άνω ομόφωνη απόφαση επικαλούμενη αδιευκρίνιστα «Νομικά κολλήματα»! 
Τέλος ο εκπρόσωπος  του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ (Παναγιώτης Σκουτέρης) έθεσε στο Δ.Σ να πάρει θέση και να τοποθετηθεί για τα διαφαινόμενα όσον αφορά στο ενδεχόμενο και τη μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε επαγγελματικό ταμείο με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο. 
Συνάδελφοι ψηλά το κεφάλι. 
Δίνουμε και την μάχη της ενημέρωσης σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο κλάδος.
Κατά τα λοιπά η ΕΠΗΕΑ θα μείνει κλειστή λόγω θερινών διακοπών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.