Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Το αδιέξοδο με τς κυβερνητικές "φούσκες" προσλήψεων στη Δ.Τ

Εργαζόμενος #ERT: «πες ότι βγαίνουμε τώρα από το Ραδιομέγαρο και τους περιφερειακούς σταθμούς. Δεν είναι καν έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουν»
Από το radiofono.gr
Δύο μήνες μετά το κυβερνητικό κατέβασμα του διακόπτη, οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ παραμένουν στις επάλξεις και συνεχίζουν να μην αναγνωρίζουν τον ενδιάμεσο φορέα και τις αποφάσεις τις κυβέρνησης. Από το Ραδιομέγαρο της Αθήνας, τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη αλλά και τους περισσότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς, εξακολουθούν να βγάζουν συνεχή ροή προγράμματος. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα: ο καιρός έχει περάσει, το προαύλιο του Ραδιομεγάρου δεν γεμίζει και πολλοί πρώην υπάλληλοι της ΕΡΤ έχουν εξαφανιστεί, άλλοι εμφανίστηκαν στις προς πρόσληψη λίστες της ΔΤ. Η τελευταία έφοδος των αστυνομικών και άλλων εντολοδόχων κατέβασε πολλούς πομπούς της περιφέρειας, ενώ η διακοπή της υποστήριξης της EBU μείωσε κι άλλο το κοινό και έφερε τεχνικές δυσκολίες. Το χειρότερο ίσως είναι ότι σε στρατηγικό επίπεδο οι προοπτικές διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση δεν υπάρχουν (όχι και ότι υπήρξε ποτέ πραγματική διαπραγμάτευση, αφού οι μοναδικές υποσχέσεις για τις αυξημένες αποζημιώσεις και τις 2.000 θέσεις του ενδιάμεσου φορέα αποδείχθηκαν φούσκες). Πολλοί θα έλεγαν ότι το αδιέξοδο είναι εμφανές.

Όμως φαίνεται ότι οι ακροατές και οι τηλεθεατές παραμένουν συντονισμένοι στους εναλλακτικούς τρόπους μετάδοσης, τα νούμερα διαδικτυακής λήψης είναι υψηλά, ενώ μεγάλος αριθμός μηνυμάτων καταφθάνει στις ραδιοφωνικές εκπομπές. Εκτιμάται ότι το κοινό, καθώς και πολλοί από τους πρώην συναδέλφους της ΕΡΤ θα επιστρέψουν μετά τις διακοπές. Έρχεται ένας δύσκολος Σεπτέμβρης, με απολύσεις και περικοπές. Έτσι, υπάρχει ελπίδα ότι οι αντιδράσεις θα φουντώσουν μαζί με τους καθηγητές και τους υπαλλήλους της υγείας και θα πλαισιώσουν την ΕΡΤ, αποτρέποντας το ενδεχόμενο βίαιης εκκένωσής της.

Κατά τα άλλα, τα πιο ελπιδοφόρα μηνύματα έρχονται από την αντίθετη όχθη. Οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ σπάνε πλάκα με την ανικανότητα και τη βραδύτητα του στησίματος της ΔΤ αλλά και την εμπλοκή του Mega. 
Παρότι οι αρχικές υποσχέσεις του Υπουργού Καψή ήταν να βγεί δελτίο ειδήσεων μέσα στον Ιούλιο, τελικά μετατέθηκαν για πριν το 15αύγουστο, ενώ τελικά βγήκε στον αέρα μόνο μια ενημερωτική εκπομπή μετά μια εβδομάδα, με μποϊκοτάζ από τα περισσότερα κόμματα του κοινοβουλίου. Συν τοις άλλοις, έχουν ξοδευτεί τεράστια ποσά για να καλυφθούν οι «τρύπες», ενώ δεν υπάρχει καθόλου ραδιόφωνο και internet, κάτι το οποίο ξεκάθαρα αντίκειται στην αμφιλεγόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επίκρατείας. Παρότι ο στόχος ήταν ο ενδιάμεσος φορέας να λειτουργήσει βιαστικά για δυο μήνες, και από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη να βγει η ΝΕΡΙΤ, οι προσλήψεις στην ΔΤ γίνονται πολύ αργά. Λέγεται ότι έχουν προσληφθεί μόνο 50 άτομα από την πρώτη λίστα που είναι γεμάτη λάθη και νομικά αίωλη. Ούτε λόγος για τη δεύτερη. 
Επίσης υπάρχει η εκτίμηση ότι μερίδα των αιτούντων δεν θα υπογράψει τελικά την αίτηση όταν δει το χαμηλό μισθό, την απώλεια των δικαιωμάτων νομικής διεκδίκησης ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ, το πλαφόν στην αποζημίωση απόλυσης, καθώς και τα όσα αναξιοπρεπή και αντισυναδελφικά συνοδεύουν τον ενδιάμεσο φορέα. Σχολιάζοντας την προχειρότητα και την ανοργανωσιά του επιτελείου Καψή, κάποιος από αυτούς που βρίσκονται πίσω από τα μικρόφωνα της ανοιχτής ΕΡΤ χαρακτηριστικά μας είπε «πες ότι βγαίνουμε τώρα από το Ραδιομέγαρο και τους περιφερειακούς σταθμούς. Δεν είναι καν έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.