Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

«Θέσεις μάχης» στην τηλεοπτική αρένα

Τηλεόραση χωρίς άδειες, χωρίς Δημόσια Τηλεόραση, με κανάλια που διεκδικούν το κοινό του  Alter και της ΕΡΤ και με επιχειρηματίες και κόμματα που θέλουν να πάρουν θέσεις μάχης, σε μια διαφημιστική αγορά που διαρκώς συρρικνώνεται. Σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό, ανακατανέμεται η ισχύς στην τηλεόραση
  1. Η απόφαση που αλλάζει ο τηλεοπτικό πεδίο έρχεται από τον όμιλο Βαρδινογιάννη, καθώς εκτιμάται πως θα σπάσει το μονοπώλιο των δελτίων της Τρόικας. Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και ο γιος του Τζίγγερ αποφάσισαν να παρέμβουν στις εξελίξεις, ενεργοποιώντας το Star και κάνοντας την κίνηση ματ, με τη συνεργασία με το Νίκο Χατζηνικολάου. Στις 16 Σεπτεμβρίου θα υπάρχει ένα νέο δελτίο ειδήσεων με τη Μαρά Ζαχαρέα, το Νίκο Χατζηνικολάου , σε ρόλο σχολιαστή από το γραφείο του στη «Real News». Μαζί του η Κάτια Μακρή, ο Σταύρος Λυγερός και ταυτόχρονα στην πρωινή ενημερωτική ζώνη, η Πόπη Τσαπανίδου, με νέο διευθυντή ειδήσεων τον Κωστή Τσιακανίκα.  Η κίνηση αυτή αλλάζει τις ισορροπίες και στο Mega, όπου ο όμιλος Βαρδινογιάννη έχει  σημαντική συμμετοχή.
  2. Ο Σκάι αντέδρασε σε πρώτο χρόνο και «κατοχύρωσε» το  Σταμάτη Μαλέλη, ο οποίος αποχώρησε από το Star αναλαμβάνοντας τη γενική διεύθυνση  ειδήσεων του ομίλου του Νέου Φαλήρου.  Η πρόσληψη αυτή σημαίνει ένα μοντέλο λειτουργίας για το Σκάι ο οποίος αναζητάει να καλύψει το κενό του Alter, αλλά και αυτό της ΕΡΤ, στηρίζοντας το Μνημόνιο, και Κάνοντας στροφή στο λαϊκισμό. Έκπληξη προκαλεί η πιθανή απουσία των «Νέων Φακέλων» από το νέο πρόγραμμα, αλλά και φημολογία για προσλήψεις παρουσιαστριών από την κίτρινη ζώνη της τηλεόρασης,
  3. Το  λουκέτο στην ΕΡΤ και το κυβερνητικό μόρφωμα της «ΔΤ» δημιουργεί ένα πρωτοφανές κενό στην πολιτική πολυφωνία.  Η ΕΡΤ έδινε τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση τουλάχιστον να τοποθετηθεί, χωρίς να τη διακόπτουν διαρκώς οι ακριβοπληρωμένοι αστέρες.  Η κυβέρνηση φοβήθηκε την απήχηση της ΕΡΤ των εργαζομένων  που έδωσε το λόγο στις κοινωνικές ομάδες που καταπιέζονται και κατάφερε να πείσει την  EBU να διακόψει την υποστήριξη.  Τα τρία κρατικά κανάλια είχαν συνολική θεαματικότητα 15%  και το κλείσιμο της ΕΡΤ προσφέρει το κοινό αυτό στην ιδιωτική τηλεόραση. Η λειτουργία της ανυπόστατης «Δ.Τ.»  προκαλεί την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων  οι οποίοι και δεν θα στέλνουν βουλευτές  για τις συζητήσεις.
  4. Το μυστήριο με τον αγοραστή του 902, αποκαλύπτει  σε απόλυτο βαθμό το μέγεθος των προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει οι σχετικοί νόμοι για τα ΜΜΕ, οπου επιτρέπουν στην πραγματικότητα την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων συχνοτήτων. Η αποκάλυψη των πρόσωπων που θα επιτρέψει και ασφαλέστερες εκτιμήσεις.
  5. Στο παιχνίδι της τηλεόραση μπαίνει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο παρελθόν είχε τοποθετήσει το φίλο του και διευθυντή ειδήσεων του Mega, Χρήστο Παναγιωόπουλο, στο ΔΣ του Μέγαρου Μουσικής Αθηνών. Τώρα ένας άλλος φίλος ο Διονύσης Παναγιώτακης, σύζυγος της πρώην υφυπουργού, του ΠΑΣΟΚ, Ελένης Κούρκουλα, αποκτώντας από την οικογένεια Κυριακίδη, το TV Πειραιάς (παλιό magic του Σ. Κόκκαλη) και το μετέτρεψε σε  Action 24 βάζοντας πολιτικές εκπομπές. Στο εγχείρημα θα συμμετάσχουν ο Γιάννης Αντύπας, διευθυντής του «Καρφιού», o Βαγγέλης Γιακουμής, ο Βασίλης Ταλαμάγκας, ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, η Χριστίνα Κοραή, η Γκέλυ Σπανού κ.α.. Η μετατροπή του χαρακτήρα του καναλιού από αθλητικό σε πολιτικό εξετάζεται από το ΕΣΡ, το οποίο όμως μπορεί να βάλει μόνο πρόστιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.