Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Καταγγελία της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Κινηματογραφιστών για την ΕΡΤ

      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΠΕΡΤ

Επιστολή καταγγελίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ από την ελληνική κυβέρνηση απέστειλε η Ομοσπονδία Ευρωπαίων Κινηματογραφιστών (FERA), το κείμενο της οποίας επισυνάπτουμε παρακάτω:
ΔΗΛΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Όλες οι Δημοκρατίες χρειάζονται πλουραλισμό στα ΜΜΕ, αν θέλουν να επιβιώσουν και η Ελλάδα, «μητέρα» της Δημοκρατίας στην Ευρώπη δεν αποτελεί εξαίρεση. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς η Ελλάδα χρειάζεται τον Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα περισσότερο από ποτέ, αν το ζητούμενο είναι η συναίνεση και η ελπίδα.
Ο ελληνικός λαός δικαιούται τη συνέχιση της ενημέρωσης και του οπτικοακουστικού πολιτισμού, τα οποία μόνο μία λειτουργούσα ΕΡΤ μπορεί να του προσφέρει. Οι Έλληνες κινηματογραφιστές δεν μπορεί αυθαίρετα να παρεμποδίζονται στην παραγωγή ταινιών και προγραμμάτων. Ο πολιτισμός και ο ελεύθερος λόγος δεν αντιμετωπίζονται κατά περίπτωση, χωρίς αυτά η Δημοκρατία θα ατονήσει.
Οι μεταρρυθμίσεις στην ΕΡΤ μπορεί να είναι αναγκαίες, αλλά το κλείσιμο είναι επικίνδυνο και συνιστά βήμα αυθαιρεσίας.
Οι κινηματογραφιστές της Ευρώπης, μέσω της FERA, καλούν τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά να συνεργαστεί με όλα τα κόμματα και όλους τους καλοπροαίρετους ανθρώπους, για να επαναφέρει στη ζωή αυτό το πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο, χωρίς καμία καθυστέρηση.
Υπογράφεται από:   Πρόεδρο επί τιμή                 Σερ Άλαν Πάρκερ
Τα μέλη του Συμβουλίου    Μάρκο Μπελόκιο
Κλερ Ντενίς
Ανιέσκα Ολλάν
Νιλ Τζόρνταν
Ιστβαν Ζάμπο
_____________________________ H FERA, Ομοσπονδία των Ευρωπαίων Κινηματογραφιστών, είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός 39 Εθνικών Ενώσεων Σκηνοθετών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης από 29 χώρες της Ευρώπης και εκφράζει την ανεξάρτητη φωνή 20.000 Ευρωπαίων Σκηνοθετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.