Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν φοβούνται τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές. Ο αγώνας τους δεν είναι μάχη διατήρησης προνομίων, κατεστημένων και βολεμένων. Είναι αγώνας δημοκρατίας,  προάσπισης των κοινωνικών αγαθών και της δημόσιας ενημέρωσης.Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι σύμμαχοι των…τολμηρών, ειδικά αυτών που δεν φοβούνται τις αλήθειες.-Τα όποια προβλήματα και δυσλειτουργίες στη δομή και στις υπηρεσίες της ΕΡΤ δεν ήταν και δεν θα γίνουν ποτέ ευθύνη των εργαζομένων. Είναι επιτεύγματα των διορισμένων Διοικήσεων. Αν υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται και δεν πατάνε στις δουλειές του, αυθαιρετούν και δεν παράγουν, το πράττουν με την ανοχή των Διοικήσεων και τις «πλάτες» του βουλευτή.-Αν υπάρχουν «κυκλώματα» πελατειακών σχέσεων, ρουσφετολογίας και ασυδοσίας στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι ευθύνη όσων διοίκησαν τοποθετημένοι από ένα πολιτικό πελατειακό σύστημα.-οι τηλεθεάσεις και οι ακροαματικότητες  από τις τελευταίες εθνικές εκλογές, ένα χρόνο τώρα,  έχουν μειωθεί σε κάτι λιγότερο από το μισό, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.
Όταν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, τον περασμένο Απρίλιο έδωσαν στοιχεία που αφορούν τα σχέδια εκποίησης της ΕΡΤ, την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος μέσω «χρυσοφόρων» Συμβάσεων Προσωπικού Ειδικών θέσεων, Ειδικών Συμβούλων, μικτών και εξωτερικών παραγωγών, στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, όλοι σιωπούσαν. Την τελευταία διετία
-οι 13 Ειδικοί Σύμβουλοι και οι 13 απασχολούμενοι ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων κοστίζουν στην ΕΡΤ ετησίως 1.031.400 ευρώ, ή μηνιαίως 85.950 ευρώ.
Οι τηλεοπτικές παραγωγές για το 2012-2013 έχουν συνολικό κόστος 2.414.171 ευρώ. Για το 2013 εγκρίθηκαν συνολικά 25 μικτές και εξωτερικές παραγωγές ραδιοφώνου, συνολικού κόστους 209.637.51 ευρώ και για το 2012 εγκρίθηκαν 24 μικτές και εξωτερικές παραγωγές συνολικού κόστους 569.681.78 ευρώ.
Η ΕΡΤ δεν είναι κανάλι είναι Οργανισμός Κοινής ωφέλειας με τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια, 7 ραδιοφωνικούς σταθμούς, 19 περιφερειακούς σταθμούς, το περιοδικό "Ραδιοτηλεόραση", τα πολυμέσα, τις υπηρεσίες προέδρου και το site της ΕΡΤ. Συνολικά απασχολούνται 661 δημοσιογράφοι, με καθαρές μηνιαίες αμοιβές 877.000 ευρώ (μέσος μισθός 1.300-1.400 ευρώ).
Η ένταξη της ΕΡΤ στο καθεστώς ΔΕΚΟ, η τμηματική κατάργηση του ανταποδοτικού τέλους, η ένταξη της ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ στο ΤΑΙΠΕΔ, που αγγίζουν τα όρια της συνταγματικής νομιμότητας και η προσπάθεια κατάργησης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι σκηνές στο ίδιο θρίλερ.
Οι εργαζόμενοι κρατούν και θα κρατήσουν την ΕΡΤ ανοιχτή.
Τότε που τα καταγγείλαμε σιωπούσαν δείτε εδώ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.