Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Στο ΔΟΛ ο αγώνας συνεχίζεται

Την Τρίτη 16 Νοέμβρη, σε ιδιαίτερο φορτισμένο κλίμα ύστερα και από τις τελευταίες σοβαρές καταγγελίες των εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΟΛ για «βίαιη παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας του μέλους του Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ και της Εργασιακής Επιτροπής συναδέλφου Σταμάτη Πρωτολάτη στο Πρόεδρο της εταιρείας Στ.Ψυχάρη.
Συνάντηση κατά την οποία ο εκπρόσωπος του Ομίλου Επιχειρήσεων ΔΟΛ αναφερόμενος στο περιστατικό που κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μεταξύ άλλων είπε «ότι δημιουργήθηκε κάτω από στιγμιαία ένταση και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην κουλτούρα και στην ιστορική διαδρομή του ΔΟΛ….».

‘Οσον αφορά τις απολύσεις ο Πρόεδρος του Ομίλου ανέφερε ότι «…παρά τον αρχικό σχεδιασμό για συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων διοικητικών υπαλλήλων – περίπου 160-180 σύμφωνα με τις δηλώσεις του Οικ/κού Γεν.Δ/ντή–Ανθρώπινου Δυναμικού – δεσμεύεται ρητά ότι δεν θα υπάρξουν άλλες απολύσεις από το διοικητικό προσωπικό…»
Δέσμευση που πρέπει να τηρηθεί ώστε να μην έχουμε ύστερα από δύο ή τρεις μήνες ανάλογες καταστάσεις.
Τέλος η Διοίκηση ανακάλεσε την απόλυση 5 συναδέλφων μας και αποδέχθηκε σχετικό αίτημα 2 συναδέλφων μας – εκτός από τη καταβολή εφάπαξ της προβλεπόμενης αποζημίωσης – να καταβάλλει η εταιρεία και το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών (ΤΣΠΕΑΘ & ΕΔΟΕΑΠ) για 3 ½ περίπου χρόνια, ένεκα συνταξιοδότησής τους.

Ο αγώνας των εργαζομένων στο ΔΟΛ για ανάκληση όλων των απολύσεων συνεχίζεται με πολλές μορφές δράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.