Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Πολιτικό μνημόσυνο

ένα χρόνο από τον θάνατο
του παλαίμαχου συναδέλφου ΙΑΚΩΒΟΥ ΠΡΩΤΟΛΑΤΗ.

Η νέα γενιά σε θέση μάχης μπροστά στην ισοπέδωση των κοινωνικών κατακτήσεων, που κατακτήθηκαν με τους αγώνες της προηγούμενης γενιάς.
Η συντονιστική Γραμματεία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΗΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ τιμά την μνήμη του παλαίμαχου συναδέλφου ΙΑΚΩΒΟΥ ΠΡΩΤΟΛΑΤΗ που πέθανε πριν από ένα χρόνο στις 11 Νοέμβρη 2009 σε ηλικία 78 ετών.
Από τους πρωτεργάτες, που πάλεψαν για τη συγκρότηση της ευρείας δημοκρατικής αγωνιστικής ταξικής συσπείρωσης των εργαζομένων στην  ΕΠΗΕΑ, την εποχή που στη διοίκηση της ΕΠΗΕΑ ήταν διευθυντικά στελέχη των εφημερίδων.
Επίκαιρες αναδρομές ...
Εμείς οι νεότεροι συνάδελφοι, που δεν γνωρίσαμε τον Ιάκωβο Πρωτολάτη (εργαζόταν στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" από 1955-1986) είναι σαν να τον ξέραμε χρόνια μέσα από τις διαχρονικές αγωνίες και τους αγώνες μας. Μακρά νοσταλγία για τους πατεράδες μας, ίδιες αξίες και στάση ζωής - λυτρωτικές. Ιστορική μνήμη και βιώματα μισού αιώνα μιας γενιάς που φεύγει και μας αφήνει παρακαταθήκη ότι πιο πολύτιμο: τις σημαίες της και τα ιδανικά της.
Στις δικές μας κοινωνικές συγκρούσεις, θα αναπνέουμε τα ίδια οράματα με εκείνους που έφυγαν... και πάλεψαν με αντάλαγμα τη ζωή τους για να διώξουν τον "κατακτητή".
Αδιάλειπτη συνέχεια ο αγώνας της κοινωνικής ταξικής απελευθέρωσης.
Τίποτα δεν χάνεται - τίποτα δεν πάει χαμένο.
Η νέα γενιά θέτει με αισιοδοξία τους δικούς της όρους στη σημερινή κοινωνική σύγκρουση, έχοντας ως ιστορική συνείδηση την καταγεγραμμένη εμπειρία των προηγούμενων γενεών.
Σ΄αυτούς τους αγώνες θα ζουν για πάντα οι αγαπημένοι μας ... που έφυγαν.
Σταμάτη ο πατέρας σου θα ήταν περήφανος για σένα ... όπως και όλοι εμείς οι συνάδελφοι σου, που ακολουθείς αυτά τα χνάρια.
Η Συντονιστική Γραμματεία του Δικτύου.
Νοέμβριος 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.