Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Μετά τον συμβισβασμό και την κατάργηση του αγγελιοσήμου τώρα ζητούν τριμερή για τον ΕΔΟΕΑΠ!


"Αίτημα προς τον Γιάννη Βρούτση, ο οποίος μόλις πρόσφατα τάχθηκε έμμεσα εναντίον της εισφοράς 2% για το Ταμείο των ΜΜΕ, εστάλη από την ΕΠΗΕΑ, την Ένωση που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο για τη συμφωνία με τους καναλάρχες"
Τρία σχεδόν χρόνια μετά τον μεγάλο συμβιβασμό των συνδικαλιστικών σωματείων για την κατάργηση του αγγελιοσήμου και τη μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ από Οργανισμό Ασφάλισης και Αλληλεγγύης σε Ταμείο όλων των ΜΜΕ, με τη συμμετοχή στη διοίκηση των εργοδοτών ιδιοκτητών τηλεόρασης, οι συνδικαλιστές που πρωτοστάτησαν ζητούν τριμερή συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Το αίτημα προς τον Γιάννη Βρούτση, ο οποίος μόλις πρόσφατα τάχθηκε έμμεσα εναντίον της εισφοράς 2% για το Ταμείο των ΜΜΕ, εστάλη από την ΕΠΗΕΑ, την Ένωση που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο για τη συμφωνία με τους καναλάρχες.
Στην επιστολή σημειώνεται πως η ψήφιση του ν. 4498/2017, με τον οποίο επανασυστάθηκε ο ΕΔΟΕΑΠ, «ήταν το αποτέλεσμα αλλεπάλληλων τριμερών διαβουλεύσεων υπό την αιγίδα του προκατόχου σας στο υπουργείο αρμοδίου υπουργού κ. Πετρόπουλου και συμμετείχαν άπασες οι υφιστάμενες στον κλάδο των ΜΜΕ Ενώσεις εργαζομένων και εργοδοτών». Όπως αναφέρει όμως, το μέλλον του Ταμείου υπονομεύεται από τις αιτήσεις ακύρωσης που έχουν κατατεθεί από εργοδοτικές οργανώσεις και οι οποίες θα εκδικαστούν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε όλες τις συνδικαλιστικές Ενώσεις, καθώς η μάχη στην Ολομέλεια του ΣτΕ κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη. Επιπλέον, με επίκεντρο τον ΕΔΟΕΑΠ, διεξάγεται και η παρασκηνιακή διαμάχη ανάμεσα στις συνδικαλιστικές δυνάμεις που πρόσκεινται στη ΝΔ και βρίσκονται σε δύο παρατάξεις στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Για το αίτημα έχει ενημερωθεί και η Ένωση Συντακτών, η πλειοψηφία της οποίας στο ΔΣ στηρίζει μια νέα διαβούλευση με τον υπουργό Εργασίας για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.