Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Εισαγγελική πρόταση-ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής

Δυσάρεστη έκπληξη η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς, κόντρα στα αποδεικτικά στοιχεία για την εγκληματική δράση της οργάνωσης με τα τάγματα εφόδου και τους ναζιστικούς ύμνους, πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για τις κατηγορίες της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Νωρίτερα, είχε..
ζητήσει να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία με δόλο μόνον ο Γιώργος Ρουπακιάς και να απαλλαγεί η ηγεσία της ΧΑ.
Η Α. Οικονόμου εκτίμησε ότι δεν αποδείχθηκε οργανωμένη εγκληματική δράση μελών της Χρυσής Αυγής και χαρακτήρισε μεμονωμένα περιστατικά τη δολοφονία Λουκμάν και την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια. Υποστήριξε δε, ότι δεν προκύπτει να έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτά τα εγκλήματα η ηγεσία, πόσω μάλλον να έχει δώσει εντολή ή έγκριση. «Η Χρυσή Αυγή καταδίκασε τη δολοφονία Φύσσα και ο γ.γ. Νίκος Μιχαλολιάκος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, δηλαδή το πολιτικό κόστος», είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.
Νωρίτερα, είχε προτείνει να απορριφθούν οι ισχυρισμοί του Ρουπακιά ότι ήταν σε σύγχυση και σε άμυνα, λέγοντας: «Ο Ρουπακιάς αποφάσισε να εκτελέσει σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Επιπλέον, πρόθεση του κατηγορούμενου ήταν να φονεύσει τον παθόντα. Κατέβηκε από το αυτοκίνητο, του κατάφερε πλήγματα με μανία σε ευπαθή σημεία. Σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που του επέτρεπε την ήρεμη σκέψη, αποδεχόμενος τον βάσιμο κίνδυνο θανατηφόρου αποτελέσματος των ενεργειών του, χρησιμοποιώντας το μαχαίρι έπληξε τον Παύλο Φύσσα. Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ότι ήταν σε άμυνα πρέπει να απορριφθούν ως αβάσιμοι καθώς δεν αποδείχθηκαν στην ακροαματική διαδικασία».
Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους για τη δολοφονία Φύσσα η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους και τους έκρινε ένοχους μόνο για παράνομη οπλοκατοχή.
Όπως έκρινε, ο Ρουπακιάς δεν είχε λάβει κλήση από την κομματική ιεραρχία όπως οι υπόλοιποι της Νίκαιας, οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο αλλά δεν προκύπτει ότι ήταν σχεδιασμένη η δολοφονία ή ότι συνήργησαν σε αυτήν.
Πρόσθεσε ότι «ο Ι. Λαγός προσπαθούσε μετά να λάβει πληροφορίες για το τι συνέβη. Ποιο θα ήταν το όφελος για το κόμμα; Και γιατί να το έκαναν εκείνο το βράδυ; Πού ήξεραν ότι θα πήγαινε ο Φύσσας στο Κοράλλι; Και γιατί δεν πήγαν σε κάποιο σκοτεινό σημείο αν ήθελαν να τον βλάψουν;».
Είπε ακόμα ότι δεν προκύπτει να ήταν στοχοποιημένος ο Φύσσας από τη Χρυσή Αυγή. Επίσης, χαρακτήρισε αναξιόπιστους τους προστατευόμενους μάρτυρες.

  • Για την υπόθεση των Αιγύπτιων αλιεργατών πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων για πρόκληση βαριάς σκοπούμενης βλάβης από κοινού. 
  • Για την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ, πρότεινε την ενοχή κατηγορουμένων για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβη
  • Για τη διακεκριμένη οπλοκατοχή
    ⇒ Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του Ηλία Κασιδιάρη για τα δύο όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του λέγοντας αναλυτικά ότι η αφαίρεση του μειωτήρα ενός όπλου εντός οικίας δεν συνιστά μετατροπή του όπλου.
    ⇒ Για τον Γιώργο Γερμενή ζήτησε να καταδικαστεί για πλημμεληματική κατοχή πυρομαχικών
    ⇒ Πρότεινε την ενοχή του Ν. Μιχαλολιάκου για πλημμεληματική κατοχή όπλων (όχι διακεκριμένη που ήταν)
    ⇒ Πρότεινε την ενοχή του Ι. Λαγού για πλημμεληματική κατοχή όπλων (όχι διακεκριμένη που ήταν) και παράνομη κατοχή φωτοβολίδων κρότου λαμψης
    ⇒ Πρότεινε την απαλλαγή του Στάθη Μπούκουρα για διακεκριμένη κατοχή
    ⇒ Πρότεινε την ενοχή του Χρήστου Παππά για παράνομη οπλοκατοχή
    ⇒ Πρότεινε την ενοχή του Θωμά Μπαρέκα (πρώην γενικός γραμματέας της τοπικής οργάνωσης στον Πειραιά) για παράνομη οπλοκατοχή
    Πρότεινε την ενοχή της Βενετίας Πόπορη (αστυνομικός στο τμήμα Πειραιά) για παράνομη οπλοκατοχή.
    ⇒ Πρότεινε την απαλλαγή του Νικόλαου Αποστόλου για το πλημμέλημα της εκβίασης
    ⇒ Πρότεινε την ενοχή της Μαργαρίτας Μικελάτου (σύζυγος Ρουπακιά) για ψευδή κατάθεση
    ⇒ Εκτίμησε ότι δεν αποδείχθηκε οργανωμένη εγκληματική δράση μελών της Χρυσής Αυγής. Χαρακτήρισε μάλιστα μεμονωμένα περιστατικά τη δολοφονία Λουκμάν και την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια και υποστήριξε ότι δεν προκύπτει να έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτά τα εγκλήματα η ηγεσία, πόσω μάλλον να έχει δώσει εντολή ή έγκριση. «Η Χρυσή Αυγή καταδίκασε τη δολοφονία Φύσσα και ο γ.γ. Νίκος Μιχαλολιάκος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, δηλαδή το πολιτικό κόστος», είπε χαρακτηριστικά η κα Οικονόμου.
     
- πηγή: efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.