Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΡΑΝΟΜΗ & ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ η μη εμπρόθεσμη (έως την 20η Δεκεμβρίου )καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων.

Απαραίτητες διευκρινίσεις και επισημάνσεις από τη Συντονιστική Γραμματεία του Δικτύου Αλληλεγγύης & Παρέμβασης στην ΕΠΗΕΑ-ΠΟΕΠΤΥΜ για την καταβολή ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.
Συνάδελφοι/σες
Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της Εργατικής Νομοθεσίας προϋπόθεση για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων είναι η απασχόληση του εργαζομένου από 1 Μαΐου 2019 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2019.
Ο υπολογισμός του Δώρου Χριστουγέννων  γίνεται με βάση το μισθό που ελάμβανε ο εργαζόμενος μέχρι 10/12/2019, επί πλέον συμπεριλαμβάνεται αναλογία έκτακτων, υπεργασίας κ.λπ προσαυξανόμενος (ο μισθός του Δώρου) κατά ποσοστό 0,041666 που είναι η αναλογία του επιδόματος αδείας.
Το Δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί το αργότερο  μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Παρασκευή και η μη εμπρόθεσμη καταβολή του αποτελεί ποινικό αδίκημα για τους εργοδότες με αυτόφωρη διαδικασία εκδίκασης.
Στην περίπτωση που ο εργοδότης δεν καταβάλει το Δώρο Χριστουγέννων , έστω και με απλή καταγγελία από τις Συνδικαλιστικές  Ενώσεις του Κλάδου  στα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Εργασίας (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) η της οικείας Αστυνομικής Αρχής ενεργοποιείται η αυτόφωρη ποινική δίωξη και προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία.

Η Συντονιστική Γραμματεία του Δικτύου εύχεται στον καθένα ξεχωριστά αλλά και στις οικογένειες σας υγεία ,δύναμη και αισιοδοξία.
Καλές Γιορτές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.