Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Τα σενάρια συρρίκνωσης της ΕΡΤ...

...η εθελουσία και η ΠΟΕΣΥ
Ψήφισμα του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ για τα νέα σενάρια αναφορικά με την ΕΡΤ:
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και οι δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ) απαντώντας στα διακινούμενα σενάρια που αφορούν στο μέλλον των εργαζομένων στην..
ΕΡΤ ΑΕ, δηλώνουν ότι θα αντιταχθούν σε οποιαδήποτε μονομερή απόφαση και ζητούν την άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία όσο και τη διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ ώστε να αποσαφηνισθούν προθέσεις και ενδεχόμενοι σχεδιασμοί.
Σε ότι αφορά σε διακινούμενες προθέσεις περί προγράμματος εθελουσίας εξόδου η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών δηλώνουν ότι δεν θα δεχτούν τετελεσμένα γεγονότα.
Αναφορικά με τα περί συρρίκνωσης των περιφερειακών δομών της ΕΡΤ, πολιτική και διοικητική ηγεσία της εταιρίας οφείλει να αποκαλύψει τις κατευθύνσεις στις οποίες πρόκειται να κινηθεί.
Είναι σαφές οι δημοσιογραφικές ενώσεις έχουν γνώση άποψη και θέσεις που αφορούν στο μέλλον του Δημόσιο ραδιοτηλεοπτικού φορέα και όσες φορές ζητήθηκε το έκαναν με συγκεκριμένες σαφείς και αποδεκτές προτάσεις.
Επαναλαμβάνουμε ότι ζητούμε άμεση συνάντηση τόσο με τον αρμόδιο υπουργό, όσο και με την διοίκηση της ΕΡΤ ώστε να ενημερωθούμε άμεσα για τους σχεδιασμούς που αφορούν το μέλλον του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.