Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Επαναλαμβανόμενες απεργίες στην ΕΡΤ από την Τετάρτη

Βασικά αιτήματα της ΠΟΣΠΕΡΤ και των εργαζομένων, η ολοκλήρωση της ΚΥΑ αναβίωσης-συμψηφισμού για την απρόσκοπτη λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η υπογραφή ΣΣΕ.
Οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν με 5ωρη στάση εργασίας την Τρίτη, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου να γίνει η πανσωματειακή συνέλευση στο Studio C του Ραδιομεγάρου, και θα συνεχιστούν την Τετάρτη με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες. Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:
Η ΠΟΣΠΕΡΤ, σε έκτακτο Δ.Σ. στις 13/06/2019, με την παρουσία όλων των Προέδρων των σωματείων μελών της αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ, στάση εργασίας την Τρίτη 18/06/2019 από τις 11.00 π.μ. έως τις 4.00 μ.μ προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στην κρίσιμη πανσωματειακή συγκέντρωση – συνέλευση ενημέρωσης σχετικά με την εφαρμογή της ΚΥΑ αναβίωσης – συμψηφισμού κλπ και την πραγματοποίηση από την επόμενη ημέρα (19/06/2019) 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, μέχρι την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας που είναι :
1. Η ολοκλήρωση εδώ και τώρα της εφαρμογής της δημοσιευμένης σε ΦΕΚ ΚΥΑ αναβίωσης – συμψηφισμού, μέσω της οποίας κλείνει από τη μια το κενό που άφησε στον εργασιακό μας βίο και τα δικαιώματα (ασφαλιστικά κ.α) η διετία 2013-2015, εμποδίζοντας έτσι εκείνους που τυχόν στο μέλλον θα θελήσουν να τα αμφισβητήσουν (με ότι κι αν σημαίνει αυτό), ενώ από την άλλη άρει τις αδικίες που δημιουργήθηκαν σε αυτό το διάστημα.
2. Η απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ και όλων των δομών της με τον απαιτούμενο εξοπλισμό προετοιμασίας, παραγωγής και μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικού προϊόντος, η διαφύλαξη της περιουσίας της με προσλήψεις άκρως απαραίτητου προσωπικού και κυρίως η συνέχειά της μέσω της οικονομικής της επάρκειας και αυτοτέλειας.
3. Η υπογραφή ΣΣΕ και νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν θεσμικούς και οικονομικούς όρους εργασίας των υπαλλήλων της ΕΡΤ (με νέο μισθολόγιο και την απεμπλοκή από το ενιαίο, καλλιτεχνικών ειδικοτήτων, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας κλπ).
Συνάδελφοι,
Είναι μερικά από τα θεμελιώδη ζητήματα που η ΠΟΣΠΕΡΤ έθετε από την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ στις διοικήσεις της και την κυβέρνηση και εξακολουθούν να είναι σε εκκρεμότητα, απειλώντας έτσι το παρόν και το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και των εργαζόμενων σε αυτήν.
Πρέπει άμεσα, έστω και την τελευταία στιγμή, οι αρμόδιοι να πάρουν επιτέλους πρωτοβουλίες, ώστε να λυθούν τα παραπάνω και όλα αυτά που αφορούν τη συνέχεια της ΕΡΤ, την οικονομική, την τεχνική, τη θεσμική θωράκιση της ΕΡΤ και των εργαζομένων της.
Είναι σημαντική η παρουσία όλων μας στην πανσωματειακή συγκέντρωση-συνέλευση της Τρίτης 18/06/2019 και η μαζική συμμετοχή μας τόσο στη στάση εργασίας εκείνη την ημέρα, όσο και στις επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν, γιατί η υπομονή μας και η ανοχή μας εξαντλήθηκαν και δεν υπάρχει άλλο περιθώριο διαπραγμάτευσης.
Όταν οι υποσχέσεις δεν τηρούνται, τα χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν, ο διάλογος είναι προσχηματικός, τότε η μόνη λύση είναι η απεργία.
Συνεχίζουμε δυναμικά κι ανυποχώρητα
---
e-tetradio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.