Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Παγιδευμένοι… στην ειδική διαχείριση του Mega

Εγκλωβισμένοι στον νομικό κυκεώνα της ειδικής διαχείρισης για την πτώχευση του Mega παραμένουν οι εργαζόμενοι, με το υπουργείο Εργασίας να τους προτείνει να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα «Εξατομικευμένη υποστήριξη εργαζόμενων για την προσαρμογή στις αλλαγές του οικονομικού περιβάλλοντος», που εγκρίθηκε πρόσφατα.
Το πρακτικό της συνάντησης των εκπροσώπων της ΕΤΙΤΑ με την ειδική διαχείριση του Mega στο υπουργείο Εργασίας την περασμένη εβδομάδα είναι αποκαλυπτικό. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους έθεσαν το ζήτημα πως είναι απλήρωτοι εδώ και 31 μήνες, το κανάλι δεν έχει ανοίξει, παρά τη δικαστική απόφαση, δεν βρίσκονται πλέον σε επίσχεση εργασίας και περιμένουν να πληρωθούν. Επιπλέον τόνισαν ότι η εταιρεία δεν έχει καταθέσει ασφαλιστικές εισφορές από τον Μάρτιο του 2018!
Η ειδική διαχείριση από τη δική της πλευρά υποστήριξε πως η εκπομπή του Mega μέσω διαδικτύου είναι λειτουργία… καναλιού, ενώ επισήμανε ότι δεν μπορεί να πληρώσει τις αποδοχές του προσωπικού και θα καταθέσει τα στοιχεία των ασφαλιστικών εισφορών.
Γεγονός είναι πως λύση δεν βρέθηκε, ο δε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας ζήτησε από την ειδική διαχείριση να δώσει τις βεβαιώσεις ασφάλισης στους εργαζόμενους προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν επίδομα αφερεγγυότητας, ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους να χρησιμοποιήσουν το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης για τους «εγκλωβισμένους» της οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.