ο σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ
Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018

ΕΣΗΕΑ: H ΕΡΤ απαξιώνει το δημοσιογραφικό επάγγελμα

Οι δημοσιογράφοι είναι υπεύθυνοι για την ενημέρωση   
Το δημοσιογραφικό λειτούργημα, όπως προστατεύεται από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, δεν μπορεί να υπαχθεί και να «υποταχθεί» σε κανενός είδους εργοδοτική αυθαιρεσία, πολλώ δε μάλλον, όταν αυτή ασκείται στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Σε συνάντηση της ΕΣΗΕΑ..
με τη Διοίκηση της ΕΡΤ είχαμε συμφωνήσει το αυτονόητο, ότι δηλαδή επικεφαλής των τμημάτων στα οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δημοσιογράφοι, πρέπει να είναι δημοσιογράφος. Η διοίκηση της ΕΡΤ όμως για άλλη μια φορά δεν τηρεί τις υποσχέσεις της. Πληροφορηθήκαμε ότι, στη Διεύθυνση Υπηρεσιών Νέων Μέσων, στην οποία εργάζονται μόνο δημοσιογράφοι τοποθετήθηκε ως προϊστάμενος, Διευθυντής Παραγωγής, που δεν έχει την ιδιότητα του δημοσιογράφου.
Η διοίκηση της ΕΡΤ με τις επιλογές της απαξιώνει ουσιαστικά το δημοσιογραφικό επάγγελμα, καταστρατηγεί τη δεοντολογία και αδιαφορεί για τους κατανεμημένους όρους και ρόλους της διοικητικής ενημερωτικής ιεραρχίας.
Το Δ.Σ. της Ένωσης διαμηνύει προς τη Διοίκηση της ΕΡΤ ότι θα συνεχίσει να προασπίζεται το δημοσιογραφικό λειτούργημα από πρακτικές που το υποβιβάζουν και αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.