ο σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ
Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

ALPHA:Το «κόλπο-γκρόσο» Κοντομηνά...

....και η Αρχή του Μαύρου Χρήματος!!!
Για πολλά χρόνια ήταν γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι ο ALPHA εξασφάλισε τη λειτουργία του μέσα από διαρκείς αυξήσεις κεφαλαίου. 
Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες ποτέ δεν μπήκαν στον κόπο να ελέγξουν τη νομιμότητα των τεράστιων ποσών τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την αύξηση κεφαλαίου, ούτε τη σκοπιμότητα αυτών των κινήσεων.
Μέσα απ’τις ανεξέλεγτες αυτές διαδικασίες ο ιδιοκτήτης του ALPHA συνέχισε να είναι κυρίαρχος στο Κανάλι και να απαλλαγεί από ανεπιθύμητους μετόχους. 
Απόφαση καταπέλτης
Το όργιο του Δημήτρη Κοντομηνά αποκαλύφθηκε πριν από καιρό, μετά από μήνυση που κατέθεσε ο καθηγητής Στάθης Τσοτσορός που ήταν μέτοχος στο αρχικό σήμα του ALPHA.
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη και ο Στάθης Τσοτσορός δικαιώθηκε πανηγυρικά. 
Μάλιστα το δικαστήριο επιδίκασε ως αποζημίωση ένα τεράστιο ποσό δεκάδων εκατομμυρίων. Μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης θα περίμενε κανείς την ακαριαία αντίδραση των αρμοδίων ελεγκτικών υπηρεσιών αλλά και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Προφανώς, λόγω του φόρτου εργασίας, η αρμόδια αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος δεν θεώρησε σκόπιμο να ελέγξει τις αυξήσεις κεφαλαίου στον ALPHA παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του καναλιού έχει παραπεμφθεί για ξέπλυμα από άλλη υπόθεση. Το ίδιο συνέβη και με τα μέλη του Ε.Σ.Ρ. 
Καυτός φάκελος στη Ζαΐρη 
Η υπόθεση επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος επισκέφθηκε χθες την αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προϊσταμένη της Αρχής για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Άννα Ζαΐρη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολόπουλος, παρέδωσε στην δικαστική λειτουργό στοιχεία που δείχνουν ότι η εταιρεία ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε., μέσα από ένα σύμπλεγμα εξωχώριων εταιρειών, προέβαινε ανελέγκτως σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου για να καλύψει τις συνεχείς και εκτεταμένες ζημίες που παρουσίαζε κατά την χρήση της αλλά και προέβη σε αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από τον Δ. Κοντομηνά στην Μ. Κοντομηνά, χωρίς να πληρώνονται οι τυχόν φόροι δωρεάς και μεταβίβασης και κατά παράβαση της διάταξης του Οικονομικού Εισαγγελέα 269/2015 και της διάταξης του 14ου Τακτικού Ανακριτή 60/2016, περί απαγόρευσης μεταβίβασης όλων των περιουσιακών στοιχείων του Δ. Κοντομηνά λόγω χρεών προς το Δημόσιο. 
Παράνομη μεταβίβαση 
«Παρ’ όλα αυτά το ΕΣΡ, κατά μία δέουσα να ελεγχθεί –κατ’ εμέ– απόφασή του, δεν εφάρμοσε προσηκόντως τον νόμο και το δίκαιο της προκήρυξης, ανακηρύσσοντας την ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. υποψήφια για την απόκτηση τηλεοπτικής συχνότητας» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας ότι το ΕΣΡ, με… μεγάλη ευκολία ξεπέρασε το γεγονός ότι από το 2012 έως το 2016 διενεργήθηκαν αφενός τεράστιες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και από 177.000.000 ευρώ ανήλθε το μετοχικό κεφάλαιο στα 289.543.000 ευρώ, αφετέρου διενεργήθηκαν μεταβιβάσεις και αλλαγές στους beneficial owners και αυτή η τεράστια περιουσία των 289.000.000 ευρώ πέρασε εν μία νυκτί, στις 29/6/2016, από τον Δ. Κοντομηνά στην Μαρία Κοντομηνά, παραμένοντας άγνωστο εάν πληρώθηκε ο αναλογούν φόρος και παρ’ ότι εισαγγελικές και ανακριτικές διατάξεις που ερευνούν τον Δημήτριο Κοντομηνά για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα είχαν απαγορεύσει ρητώς την μεταβίβαση των περιουσιακών του στοιχείων, ενώ εύλογα ερωτηματικά τίθενται για το αν η Μαρία Κοντομηνά διέθετε το κατά τον νόμο απαιτούμενο «πόθεν έσχες» ώστε να καταστεί πραγματική μέτοχος της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. και αν το ΕΣΡ προέβη στον κατά νόμο έλεγχο». 
Μήνυση κατά ΕΣΡ 
Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ζήτησε από την κ. Ζαίρη να ελέγξει πλήρως την συγκεκριμένη υπόθεση και να διακριβώσει εάν ο Δημήτριος και η Μαρία Κοντομηνά διέπραξαν και τα τιμωρούμενα σε βαθμό κακουργήματος εγκλήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα της καταδολίευσης δανειστών και της παραβίασης εισαγγελικής και ανακριτικής διάταξης. Σημείωσε δε, ότι έχει ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του Προέδρου και των Μελών του ΕΣΡ, σημειώνοντας ότι η συμβολή της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μπορεί να είναι καθοριστική σε κάθε υπόθεση που υπάρχει έντονη οσμή σκανδάλου σε βάρος του κράτους, δηλαδή των χρημάτων του ελληνικού λαού.
---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.