Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

«Κλειδωμένο» το Mega από τις τράπεζες

Τεράστιο το αδιέξοδο των εργαζομένων του Mega.  
Οι μέτοχοι του σταθμού, ο Όμιλος Βαρδινογιάννη και η Άλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη, έχουν καταστήσει σαφές πως δεν έχουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον για το κανάλι και πλέον μόνο με ένα θαύμα μπορεί να συνεχίσει να εκπέμπει, όσο οι τράπεζες επιλέγουν να μην κάνουν τίποτα και να προετοιμάζονται για τη διαδικασία εκκαθάρισης.
Ο σταθμός, ακόμη κι αν σβήσει το επίγειο σήμα του εξαιτίας διαφόρων λόγων (απόφαση ΣτΕ, ανυπαρξία διαφημίσεων), έχει τη δυνατότητα από τον νόμο να διεκδικήσει με την ίδια εταιρεία άδεια θεματικού σταθμού εθνικής εμβέλειας, όταν προκηρυχθούν από το ΕΣΡ αυτές οι άδειες, εντός του 2018. Η λειτουργία του θα μπορούσε να συνεχιστεί στη Nova ή στην Cosmote TV, καθώς οι μετρήσεις δείχνουν ότι το κοινό τους επιλέγει το κανάλι.
Οι τράπεζες, εν όψει και της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 17ης Απριλίου για τον ορισμό νέου ΔΣ, θα μπορούσαν ακόμη και τώρα να κεφαλαιοποιήσουν το ομολογιακό δάνειο και να αναζητήσουν επενδυτή, από τη στιγμή που το πρόγραμμα του σταθμού έχει σημαντική απήχηση στο κοινό και το brand name του παραμένει ισχυρό. Αντιθέτως, οι τράπεζες προετοιμάζονται για τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων και κυρίως της ταινιοθήκης, μαζί με το σήμα του σταθμού. Και ενώ έχουν έσοδα ύψους 50 εκατ. ευρώ στους δεσμευμένους λογαριασμούς και εξυπηρετούνται τα δάνειά τους, δεν πληρώνουν τους εργαζομένους, ενώ δεν αποδίδονται φόροι και εισφορές!
Αναδημοσίευση:typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.