Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Σαίνια στις εκλογικές νοθείες οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές, έκλεψαν την έδρα του Μετώπου για την ανατροπή!

Λοιπόν η ΠΟΕΣΥ έσπευσε να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του συνεδρίου (ο θεός να το κάνει συνέδριο δηλαδή). Εδώ μπορείτε να δείτε την ανακοίνωσή της εφορευτικής επιτροπής. Σε αυτό το Συνέδριο υπήρξαν δυο σημαντικές διαφορές από κάθε άλλο προηγούμενο της Ομοσπονδίας. Το πρώτο το έχουμε ήδη περιγράψει. Κανείς από τους συνδικαλιστές δεν έδωσε σημασία στη διαδικασία, υποβάθμισαν τις συνεδρίες δυο ημερών, δεν εμφανίστηκαν, δεν μίλησαν. Το δεύτερο είναι και το δια ταύτα του πρώτου. Η εφορευτική επιτροπή συναίνεσε στην υφαρπαγή της μιας έδρας από το “Μέτωπο για την Ανατροπή” επειδή σύμφωνα με τις συμφωνίες κορυφής παρατάξεων του 4ου ορόδου, έπρεπε πάσει θυσία να δοθεί έδρα στον “συνεργάτη” τους της ΕΣΠΗΤ. Έτσι αποφάνθηκαν πως οι 18 ψήφοι στον Δημήτρη Σταμούλη του “Μετώπου ανατροπής” είναι λιγότερες από τις ψήψους 8 ή 12 των άλλων παρατάξεων και τον απέκλεισαν από την 1η κατανομή!
Για να καταλάβει κάποιος το εκλογικό σύστημα που εφαρμόζει η ΠΟΕΣΥ διαχρονικά χρειάζεται να σπουδάσει την Ανώτατη συνδικαλιστική της γραφειοκρατικής. Για χάρη αυτού του πολύπλοκου συστήματος γίνονται απίστευτες καραμπόλες και συμφωνίες, όπως για παράδειγμα αυτή τη φορά να “συνεργαστεί” ο ΣΥΡΙΖΑ με τους δεξιούς της ΕΣΗΕΜΘ ή να μετέχουν εκπρόσωποι αντιπολιτευόμενων παρατάξεων στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε ψηφοδέλτιο της κυβερνητικής παράταξης, την οποία αντιμάχονται!
Ακόμη όμως και αυτή το άκρως περίπλοκο σύστημα εκλογής, σε αυτές τις εκλογές το άλλαξαν γιατί δεν τους βόλευε. Πρακτικά και με λίγα λόγια αυτό που έγινε είναι ότι άλλαξαν μόνοι τους το σύστημα που οι ίδιοι εφάρμοζαν τα 7 προηγούμενα συνέδρια. Για να το κάνουν, εισήγαγαν την καινούργια “θεωρία” ότι οι ενώσεις μέλη είναι ιεραρχημένες με 1η την ΕΣΗΕΑ, 2η την ΕΣΗΕΜΘ, 3η την ΕΣΠΗΤ, κλπ. Έτσι, αποφασίζουν να δώσουν την 1η μας έδρα, όχι στον πρώτο σε σταυρούς, αλλά στον δεύτερο με το έτσι θέλω. Εκλέγουν δηλαδή τον Βαγγέλη Σπυριδωνίδη Βαγγέλη της ΕΣΗΕΜΘ από το “Μέτωπο για την ανατροπή” και αφήνουν εκτός εκλογής τον Δ. Σταμούλη της ΕΣΠΗΤ με 18 ψήφους.
Το κάνουν για να μείνει αδιάθετη η μια έδρα την οποία θα λάβουν οι εκλεκτοί σύμμαχοι τους. Η παράταξη “Μέτωπο για την Ανατροπή” κατέθεσε ένσταση στην Εφορευτική επιτροπή η οποία όμως έτσι κι αλλιώς ελέγχεται από τους ίδιους (άλλη ντροπή αυτή για τον συνδικαλισμό του κλάδου).
Η καινούργια θεωρία ανακαλύφθηκε χτες, για 1η φορά, με “διαμαρτυρία” του… Μπερεδήμα ότι την γράφει 3η την ΕΣΠΗΤ το καταστατικό, όταν εξηγεί πόσες έδρες έχει η κάθε ένωση, και μετά χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα από τον Συριζαίο της εφορευτικής για να φαγωθεί η έδρα. Οι ίδιοι μάλιστα έδιωξαν από τη συζήτησή τους τους εκπροσώπους του Μετώπου, για να μην ακουστεί καν άλλο επιχείρημα.
Αναδημσοίευση:mediatvnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.