Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Ν. Παππάς: Τελειώνουν τα «παιχνίδια» των εκδοτών

O διαγωνισμός για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών είναι προ των πυλών.
Οι ευθύνες που βαρύνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την απώλεια υψηλότατων εσόδων από τη χρήση ενός σπάνιου δημόσιου πόρου, όπως το φάσμα, για 30 χρόνια και για τη δημιουργία ενός «κλειστού κλαμπ καναλαρχών» το ίδιο διάστημα, μπορεί να μην παραγράφονται, αλλά τώρα πρέπει να αξιοποιήσουμε μαζί τη μεγάλη ευκαιρία, καθώς έχουμε:
-ΕΣΡ το οποίο έχει μέχρι στιγμής δείξει αποτελεσματικότητα.
-Νόμο που συναντά ευρύτατη συναίνεση, παρά τα του αντιθέτου λεγόμενα.
- Κοινή γνώμη που προσδοκά την ολοκλήρωση της αδειοδότησης..
(....)
Επιπρόσθετα, προχωρούμε ταυτόχρονα στη ρύθμιση και τη μετάβαση του ραδιοφώνου στην ψηφιακή εποχή. Στο διαδίκτυο συγκροτήσαμε το μητρώο διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης στο οποίο έχουν ήδη εγγραφεί σχεδόν 1.000 ιστοσελίδες.
  (...)
Συγκροτούμε το μητρώο περιφερειακού Τύπου ώστε οι περιφερειακές εφημερίδες να μην εξαρτούν τη βιωσιμότητά τους από μία υπουργική απόφαση. Προχωρούμε, επίσης, στην εφαρμογή του νόμου, που υπήρχε αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε, για κατανομή τουλάχιστον του 30% της διαφήμισης του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα στα περιφερειακά μέσα.
 (...)
Τελευταίο αλλά όχι έσχατο, είναι η εισαγωγή του γραμμικού κώδικα στις εφημερίδες και τα περιοδικά. Τελειώνουν «καπέλα» και «παιχνίδια» εκδοτών και διακινητών του Τύπου, που επηρέαζαν τη διανομή της διαφημιστικής πίτας ή έπαιζαν με σοβαρές προσπάθειες στο χώρο της Ενημέρωσης.
- αποσπάσματα από άρθρο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά στην εφημερίδα «Δημοκρατία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.