Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Νέα Τορπίλη καναλαρχών στην επιβίωση του ΕΔΟΕΑΠ

Τορπίλη έβαλε ο Πάνος Κυριακόπουλος, ως εκπρόσωπος της ΕΙΤΗΣΕΕ, στη συμφωνία επιβίωσης του ΕΔΟΕΑΠ το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης. Με e-mail του ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, που είχε στο μεταξύ καταλήξει σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών ενώσεων, πως οι ιδιοκτήτες των καναλιών δεν δέχονται σε καμιά περίπτωση την επιβολή φόρου 8% επί του τζίρου των ΜΜΕ!
Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Πετρόπουλος είχε αποστείλει την αρχική του πρόταση σε όλους τους συμμετέχοντες στην τριμερή, στις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων, στην ΠΟΕΣΥ και στους καναλάρχες, τους οποίους εκπροσωπεί ο Πάνος Κυριακόπουλος του Star. Παρά το γεγονός ότι το Star δεν έλαβε άδεια, συνεχίζει να εκπροσωπεί στην τριμερή τα ιδιωτικά κανάλια.
Η αρχική πρόταση προέβλεπε αύξηση της εισφοράς των ασφαλισμένων από το 3% στο 6,9%, εισφορά των εργοδοτών στο 8% και επιβολή εισφοράς-φόρου επί του τζίρου των εταιρειών ΜΜΕ στο 5%, για τον ΕΔΟΕΑΠ. Πρακτικά, το ποσοστό σχεδόν 16% για τον ΕΔΟΕΑΠ θα το αποδίδουν οι εργοδότες μέσω των ΜΜΕ τους στον ασφαλιστικό οργανισμό.
Σε αυτό το σημείο αρχίζουν οι ενστάσεις, καθώς ήδη στον ΕΔΟΕΑΠ υπάρχει ένα τεράστιο χρέος εκατομμυρίων ευρώ από εταιρείες ΜΜΕ που δεν αποδίδουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων τους.
Η ΕΣΗΕΑ διαμήνυσε στο υπουργείο πως δεν αποδέχεται σε καμιά περίπτωση την αύξηση των εισφορών από εργαζόμενους και εργοδότες. Από κοινού συμφωνήθηκε να μην αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, αλλά να αυξηθεί ο φόρος επί του τζίρου από 5% στο 8%, προσωρινά, μέχρι να παραδοθεί η αναλογιστική μελέτη. Ο Πάνος Κυριακόπουλος όμως έθεσε βέτο για τη συγκεκριμένη αύξηση και η συμφωνία βρίσκεται πλέον στον αέρα.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι συνδικαλιστικές ενώσεις, κυρίως η ΕΣΗΕΑ, θέτουν απαράβατο όρο να δοθεί μέρος των αποθεματικών του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, που μπήκαν στον προϋπολογισμό του ενιαίου ΕΦΚΑ, στον ΕΔΟΕΑΠ. Από τα 200 εκατ. ευρώ που ζητούσε αρχικά η ΕΣΗΕΑ, στο τραπέζι έπεσε πρόταση για απόδοση ποσού ως και 70 εκατ. ευρώ.
Αναδημοσίευση:typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.