Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:πήρε από την προηγούμενη κυβέρνηση χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων, δάνειο από την Πειραιώς 1.5 εκατ. και εντάχθηκε στις ρυθμίσεις του πτωχευτικού άρθρου 99 (δηλ. να αποπληρώσει τις διάφορες οφειλές προς τρίτους τα επόμενα χρόνια)Σήμερα η εργοδοσία οφείλει 10 μήνες δεδουλευμένα.

makedonia-aplhrwtoi24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».- ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 10 ΜΗΝΙΑΤΙΚΑ- ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο… ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ!

Κλιμακώνοντας τις απεργιακές κινητοποιήσει τους, σε 24ωρη απεργία έχουν κατέβει σήμερα Παρασκευή οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Μακεδονία», οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από την επιχείρηση που τους οφείλει τους τελευταίους 10 μισθούς! Οι εργαζόμενοι και οι τρείς Ενώσεις (Συντακτών, Τεχνικών, Προσωπικού) προχώρησαν σε αυτήν την ενέργεια που αποτρέπει την κυκλοφορία του αυριανού (Σαββάτου) φύλλου και κυρίως της κυριακάτικης «Μακεδονίας», μετά από μια σειρά κινητοποιήσεων τους τελευταίους μήνες και μη βλέποντας καμία ανταπόκριση από την διοίκηση της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής (ιδιοκτήτης Τζον Ρήγας, εκπρόσωπός του Βίκυ Σουλοπούλου, οικονομικός  σύμβουλος Χασδάϊ Καπόν).
ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!
Αυτή ακριβώς η διοίκηση η οποία πήρε από την προηγούμενη κυβέρνηση χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων, δάνειο από την Πειραιώς 1.5 εκατ. και εντάχθηκε στις ρυθμίσεις του πτωχευτικού άρθρου 99 (δηλ. να αποπληρώσει τις διάφορες οφειλές προς τρίτους τα επόμενα χρόνια). Σήμερα εμφανίζεται να έχει φθάσει τις  οφειλές  στους εργαζόμενους στα 10 μηνιάτικα και αδυνατεί να εξηγήσει στους οργισμένους εργαζόμενους την κατάντια να μην εκπληρώνει αυτά που έχει δεσμευτεί για να πάρει τις παραπάνω διευκολύνσεις από το κράτος, την κυβέρνηση, τις τράπεζες, αλλά και την πλειοψηφία των εργαζομένων οι οποίοι συγκατατέθηκαν υπογράφοντες ατομικές συμβάσεις εργασίας με -30% αποδοχές. Όσοι δεν υπέγραψαν απολύθηκαν, ενώ οι δυο εκ των τριών τελευταίων που δεν έχουν απολυθεί πήραν προειδοποιητική απόλυση για την 1η Δεκεμβρίου –λεφτά υπάρχουν για απολύσεις κι όχι  για μισθούς!
efimerida-makedonia-horz
ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ…  ΤΟΥ  ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ!
Οι εργαζόμενοι σήμερα πραγματοποίησαν εργασιακή συνέλευση στο κτίριο της ΕΣΗΕΜΘ, τασσόμενοι υπέρ της συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων. Ενώ προχωράει κανονικά η κατάθεση των αγωγών της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων, με εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινή διαταγή. Επίσης, το ζήτημα θα δημοσιοποιηθεί και με ενημέρωση των πολιτικών φορέων και τοπικών παραγόντων, καθώς και επαφή με τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης. Πάντως χαρακτηριστικά, η λέξη αξιοπρέπεια ήταν αυτή που ακούστηκε αρκετές φορές να συνοδεύει την αγωνία και τη  διάθεση για αγώνα, την ώρα που η (παρουσιαζόμενη ως) νομική εκπρόσωπος Σουλοπούλου δηλώνει… «αναρμόδια» και ο μεγαλομέτοχος Ρήγας είναι… «εξαφανισμένος» στη Νέα Υόρκη, αναζητούμενος από τους έξαλλους εργαζόμενους –στην ίδια τακτική τελευταία των αφεντικών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.