Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Απόλυση χωρίς αποζημίωση στο «Θέμα»!

O δημοσιογράφος ήταν στον αρχικό πυρήνα των στελεχών, υπήρξε για οκτώ χρόνια εκπρόσωπος των εργαζομένων και είχε στηρίξει τόσο την εφημερίδα όσο και τον Θέμο Αναστασιάδη. 
Ύστερα από 11 χρόνια απομακρύνθηκε, με συνοπτικές διαδικασίες, από το «Πρώτο Θέμα» ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Σπύρος Γκουτζάνης.
Οι ιδιοκτήτες Θέμος Αναστασιάδης και Τάσος Καραμήτσος, μέσω του διευθυντή της εφημερίδας Μπάμπη Κούτρα, του έκαναν την εξής πρόταση: «Ή δέχεσαι 50% μείωση αποδοχών ή πήγαινε στο λογιστήριο να πάρεις την αποζημίωσή σου». Ο δημοσιογράφος αρνήθηκε να δεχθεί τη μείωση, αφού το 2011 είχε υποστεί, στο πλαίσιο των οριζόντιων περικοπών, μείωση 25% των αποδοχών του. Όταν όμως πήγε στο λογιστήριο, τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς ο διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών Γιώργος Πατσόπουλος τον ενημέρωσε ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για την αποζημίωση! Έκτοτε, και παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις από τους τρεις -Καραμήτσος, Κούτρας, Πατσόπουλος-, δεν έχει ακόμη υπογραφεί η απόλυση με τη νόμιμη αποζημίωση.
Η απομάκρυνση του Σπύρου Γκουτζάνη προκάλεσε αίσθηση στην εφημερίδα, καθώς ο δημοσιογράφος ήταν στον αρχικό πυρήνα των στελεχών, υπήρξε για οκτώ χρόνια εκπρόσωπος των εργαζομένων και είχε στηρίξει τόσο την εφημερίδα όσο και τον Θέμο Αναστασιάδη την εποχή των αναταράξεων με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και στη συνέχεια, όταν, όπως έλεγε ο νυν μεγαλομέτοχος, «κινδύνευε να τον κλείσουν φυλακή λόγω της υπόθεσης Ζαχόπουλου».
Η απόλυση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο αναδιάρθρωσης του εργασιακού κόστους. Οι Θ. Αναστασιάδης και Τ. Καραμήτσος προσλαμβάνουν με χαμηλές αμοιβές και μπλοκάκια, μειώνοντας ταυτόχρονα τους μισθούς ή απολύοντας παλαιότερα στελέχη. 
Αναδημοσίευση:typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.