Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

... ανακοίνωση της ΕΤΗΠΤΑ για τα εξώδικα του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ...

Αναδημοσίευση:anasigrotisi
Σχόλιο "Α" : ... η ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΤΗΠΤΑ - παρότι κινείται προς την σωστή κατεύθυνση - δεν τολμάει να πει τα πράγματα με το όνομά τους ... κι όχι μόνον δεν τολμάει, αλλά καταφεύγει σε μια τακτική του τύπου "συγγνώμη για την ενόχληση, αλλά δεν φταίω εγώ..." ... πως αλλιώς να ερμηνεύσει κάθε καλόπιστος αναγνώστης μια ανακοίνωση συνδικαλιστικού σωματείου, που ξεκινάει με το πόση "κατανόηση" έχει ο/η επικεφαλής ενός Δημόσιου Οργανισμού, όντας εντεταλμένος και υποχρεωμένος να εξ-υπηρετεί τον ασφαλισμένο-φορολογούμενο; ... ή, μήπως το εισαγωγικό "... η στήριξη (προς το πρόσωπο της προέδρου) είναι αδιαμφισβήτητη" δεν παραπέμπει σε μαυρογιαλουρισμό αλλοτινών εποχών; ... όλα τούτα είναι ενδεικτικά συνδικαλιστών ενός ιστορικού εργατικού σωματείου και μάλιστα στον νευραλγικό χώρο των ΜΜΕ; ... όχι, ασφαλώς όχι ... κάτι όμως δείχνουν ... αλλά ας μπούμε στην ουσία της ανακοίνωσης και το γιατί υπήρξε η ανάγκη να εκδοθεί ... εδώ έχουμε μια ενέργεια της διοίκησης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ που στρέφεται ευθέως κατά του δικαιώματος και της υποχρέωσης των ασφαλισμένων να ερωτούν, να επιδιώκουν απαντήσεις και να ελέγχουν - μέσω των δημόσιων ελεγκτικών φορέων - την πορεία του δημοσίου χρήματος ... η ενέργεια αυτή - άκουσον, άκουσον - αποφασίστηκε, ψηφίστηκε, υπογράφηκε και από εν ενεργεία και συνταξιούχους συνδικαλιστές-εκπροσώπους σωματείων ΜΜΕ στο ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ... να υποθέσουμε ότι όλοι αυτοί δεν κατάλαβαν; Δεν ήταν παρόντες εκείνη τη στιγμή, αλλά υπέγραψαν αργότερα; Υπήρχαν κάποιες "δεσμεύσεις" που δεν μπορούσαν να παρακαμφθούν; ... ό,τι κι αν συνέβη τότε, τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν να σώσουν ό,τι σώζεται στο κτίριο της Αριστείδου ... και έχουμε την σημερινή ανακοίνωση ... με τους "αστερίσκους" της και τα "κρατήματά" της ... αλλά, κάτι είναι κι αυτό ...
Σχετικά με την αποστολή εξωδίκων από το 
ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σε μέλη του δ.σ. της ΕΤΗΠΤΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
To Δ.Σ. της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. ενημερώθηκε για την αποστολή εξωδίκων σε μέλη του Δ.Σ. από την πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.
Η στήριξη της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. προς το πρόσωπο της προέδρου τόσο για την κατανόηση, όσο για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων της Γ΄ Διεύθυνσης είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς επίσης και τη στάση του Δ.Σ. του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ τη θωρούμε απολύτως θετική.
Το ζήτημα όμως αποστολής εξωδίκων σε συνδικαλιστές μέλη μας (ή σε μέλη άλλων ενώσεων) το θεωρούμε εκ προοιμίου λάθος.
Τα τελεσίγραφα σε συνδικαλιστές που έχουν έννομο συμφέρον και προ παντός ενεργούντες με διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα, αλλά ελέγχονται και κρίνονται από τις αρχές, είναι ανεπίτρεπτα.
Ανεξάρτητα από το εάν υιοθετούμε ή όχι τις απόψεις - θέσεις - ενέργειες των συναδέλφων, οφείλουμε να τους στηρίξουμε.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.