Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΕΣΗΕΑ: Υπάρχουν πρόθυμοι που θέλουν να κατεβάσουν τα ρολά στον ΕΔΟΕΑΠ

               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
H κυβέρνηση προκαλεί επίτηδες οικονομική ασφυξία στον ΕΔΟΕΑΠ. Υπάρχουν όμως και οι πρόθυμοι, που όχι μόνο φτιάχνουν το έδαφος, αλλά βιάζονται να κατεβάσουν αυτοί τα ρολά στο Ταμείο.
Ο φόβος τους είναι μήπως και γίνουν γνωστά όλα ΟΣΑ έχουν κάνει, τα τελευταία χρόνια, εκεί μέσα (με το Χρηματιστήριο, τα τοξικά ομόλογα, τα αμοιβαία κεφάλαια, το κούρεμα του PSI, τις χρόνιες διαχειριστικές ατασθαλίες που ελέγχονται δικαστικά και τα ομόλογα που συνεχίζουν να σπάνε).
Οι υπέρμαχοι για τη μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε επαγγελματικό ταμείο, εκδηλώνονται πλέον ανοιχτά. Και δεν είναι μόνο η κυβέρνηση και οι εργοδότες. Είναι οι ίδιοι που παραδίδουν το αγγελιόσημο στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, αφού αποδέχθηκαν την ταφόπλακα που βάζει ο νόμος για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Έτσι:
·Προσπαθούν να παρουσιάσουν επιχειρήματα που ταυτίζονται με τις εργοδοτικές επιδιώξεις, τις οποίες συμμερίζεται, δίχως να κρύβεται, το δίδυμο Κατρούγκαλου-Πετρόπουλου. Και,

Η θέση της ΕΣΗΕΑ, όπως εκφράστηκε στη χθεσινή σύσκεψη του ΕΔΟΕΑΠ αλλά και στη σημερινή σύσκεψη της ΠΟΕΣΥ, είναι αταλάντευτη: Εμείς δεν προσυπογράφουμε την καταστροφή για να διαπραγματευτούμε μετά τα υλικά της κατεδάφισης. Αυτή τη δουλειά την έχουν αναλάβει άλλοι. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Ούτε συμβιβασμός, ούτε συγκάλυψη. Δεν είναι τυχαία η ανακοίνωση πρόκληση από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΔΟΕΑΠ και την Πρόεδρο του ΤΥΠ, οι οποίοι χαρακτηρίζουν το αγγελιόσημο ιδιωτικό πόρο, που δήθεν προέρχεται από συμφωνία εργαζομένων-εργοδοτών. Λες και είναι κάτι που μας έδωσαν και τώρα μπορούν να πάρουν πίσω οι εργοδότες. Μαζί τους και μερικοί ακόμη με συνδικαλιστικό κουστούμι.
      Συμφωνούν ότι είναι «ιδιωτική υπόθεση» η ασφάλιση των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.