ο σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ
Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

Άνοιξε το κρυφό συρτάρι του ΣΔΟΕ για χρέη καναλιών στο δημόσιο!

Οι συνολικές οφειλές των τηλεοπτικών σταθμών από φόρους τηλεοπτικών διαφημίσεων και απλήρωτων προστίμων που έχουν καταλογιστεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ξεπερνούν τα 34 εκατ. ευρώ. Για πρώτη φορά ακούγονται τέτοια στοιχεία στη Βουλή καθώς σύμφωνα με το νόμο τα κανάλια είναι υποχρεωμένα να πληρώνουν αμέσως τα πρόστιμα του ΕΣΡ κι αν δικαιωθούν στο ΣτΕ, τότε το κράτος τα επιστρέφει.
Η μη πληρωμή τους πρακτικά σημαίνει ότι η εφορία για κάποιους πολύ προφανείς πολιτικούς λόγους, δεν ζητούσε τα χρήματα! Μήπως αυτά είναι τα περίφημα χρέη που ήταν κλειδωμένα σε συρτάρια στο εκάστοτε υπουργείο Οικονομικών τα προηγούμενα χρόνια;
Το ποσό που χρωστούν συνολικά τα κανάλια από πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί και δεν έχουν πληρώσει ανέρχεται στα 14 εκατ. ευρώ, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου. Αναλυτικά κατά το 2015 καταλογίστηκαν 39.300.659 ευρώ φόροι τηλεοπτικών διαφημίσεων ενώ από το 2010 έως σήμερα επιβλήθηκαν από το ΕΣΡ, πρόστιμα 23.332.729 ευρώ. Από τα 62.633.338 ευρώ των συνολικών οφειλών, έχουν εισπραχθεί μόλις 34.052.928 ευρώ. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το 2013, επιβλήθηκαν από το ΕΣΡ 175 πρόστιμα, βεβαιώθηκαν 8.133.080 ευρώ και εισπράχθηκαν μόνο 1.870.140 ευρώ.
Συνεχίζοντας ο κ. Αλεξιάδης, έκανε λόγο για “σκανδαλώδες νούμερο”, και πρόσθεσε, ότι πρέπει να υποχρεώνονται οι ιδιοκτήτες καναλιών, “όταν ξεκινούν”, όπως είπε, «τα δακρύβρεχτα δελτία των 8.00 που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα χρέη του κόσμου, να περνάει μια ταινία από κάτω στην οθόνη στην οποία να αναγράφεται το χρέος του καναλιού, για να ενημερώνονται οι τηλεθεατές»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.