ο σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ
Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Τελεσίγραφο 48ωρης διορίας στον Ψυχάρη έδωσαν τα σωματεία.

… Αλλιώς απεργία διαρκείας
Σκέψεις και για διοργάνωση συναυλίας έξω απο το ΔΟΛ!!!
Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των εργαζομένων στον ΔΟΛ με τη συμμετοχή του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και άλλων σωματείων του Τύπου. Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ενημέρωσε τους εργαζομένους ότι μετά από σημαντική καθυστέρηση από την υποβολή του σχετικού αιτήματος η διοίκηση του ΔΟΛ αποδέχτηκε να υπάρξει μια συνάντηση ορίζοντας εκπρόσωπο της το διευθυντή του Βήματος Αντώνη Καρακούση. Στη συνάντηση η ΕΣΗΕΑ πρότεινε στον Καρακούση ένα σχέδιο εξομάλυνσης της κατάστασης με ομαλοποίηση της μισθοδοσίας και παράλληλα καταβολή κάθε μήνα μικρού μέρους των οφειλομένων ώστε σε βάθος 6-7 μηνών να υπάρξει εξόφληση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ ο Καρακούσης είπε ότι θα μεταφέρει την πρόταση και θα επανέλθει με την απάντηση του Σταύρου Ψυχάρη. Ομως πέρασαν αρκετές εβδομάδες χωρίς να υπάρξει κάποια απάντηση με αποτέλεσμα να συγκληθεί η γενική συνέλευση σήμερα. Αποφασίστηκε τελικά να υλοποιηθεί προηγούμενη απόφαση για έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων με επαναλαμβανόμενες 24ωρες σε όλο τον ΔΟΛ. Η απόφαση θα υλοποιηθεί ακόμη και αν βγει κάποια ανακοίνωση για την επόμενη καταβολή μισθοδοσίας, κίνηση που στο πρόσφατο παρελθόν κατεύναζε τις αντιδράσεις. Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε ότι η απόφαση θα ληφθεί για το τυπικό του πράγματος στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ που θα γίνει την Τετάρτη.
Αυτό σημαίνει ότι ο Σταύρος Ψυχάρης έχει 48 ώρες περιθώριο για να προσπαθήσει αν μπορεί και αν θέλει βέβαια να αλλάξει το κλίμα. Αγκάθι στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας λύσης είναι η αξίωση των εργαζομένων ότι όσο υπάρχουν οφειλόμενα να μην υπάρξουν απολύσεις. Ομως σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από τα επιτελικά γραφεία του ΔΟΛ, αλλά και όσα φέρεται να έχει πει και ο Αντώνης Καρακούσης στους συνδικαλιστές, η όποια εξομάλυνση της κατάστασης και ομαλοποίηση των πληρωμών περνάει μέσα από απολύσεις και μάλιστα αρκετές. Το μπαλάκι βρίσκεται τώρα στην πλευρά του Σταύρου Ψυχάρη και μένει να δούμε τι θα κάνει. Οπως και να έχει όμως είναι σαφές ότι η κατάσταση στον ΔΟΛ οδεύει προς μια λύση… Όποια και αν είναι αυτή.
Αναδημοσίευση:enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.