Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

«Να αναλάβουν τις… ευθύνες τους οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της εφημερίδας Μακεδονία» λέει το προεδρείο της ΕΣΗΕΜΘ!

Με εργασιακή συνέλευση «απάντησε» το προεδρείο της ΕΣΗΕΜΘ στην εργοδοσία της εφημερίδας «Μακεδονίας» που οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα άνω των έξι μηνών! Μετά την 24ωρη απεργία της περασμένης εβδομάδας το προεδρείο του σωματείου των δημοσιογράφων  απέφυγε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις και πετάει το μπαλάκι τους εργαζόμενους υιοθετώντας πλήρως τα επιχειρήματα της εργοδοσίας που εδώ και πέντε χρόνια απειλεί με «λουκέτο».
Τα μέλη της πλειοψηφίας του δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ αρνήθηκαν την πρόταση των τριών μελών του Μετώπου Αγώνα Δημοσιογράφων, με την οποία συμφώνησε και ο Γ.Αδάμ για κήρυξη απεργίας την Παρασκευή ώστε να μην εκδοθεί η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας και παράλληλα την ίδια ημέρα να συγκληθεί εργασιακή συνέλευση ώστε να καθοριστούν οι επόμενες συνδικαλιστικές κινήσεις. «Δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη μιας τόσο κρίσιμης απόφασης που ενδεχομένως να σημάνει την αρχή του τέλους αυτής της εφημερίδας» είπε ο γενικός γραμματέας του δ.σ. ο οποίος έχει αναλάβει να επικοινωνεί με τους εκπροσώπους της εργοδοσίας. Ο ίδιος μετέφερε και την άποψη του οικονομικού συμβούλου της εφημερίδας Χασδάι Καπόν ο οποίος θεωρεί ότι μία απεργιακή κινητοποίηση στο κυριακάτικο φύλλο θα ήταν καταστροφική για το εκδοτικό συγκρότημα. «Ας μου πούνε οι εργαζόμενοι ότι δεν μπορούν να τραβήξουν άλλο αυτό το κουπί» φέρεται να μετέφερε στο σωματείο των δημοσιογράφων ο κ.Καπόν σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα θαλασσοδάνεια της Proton Bank.

«Υπάρχουν κάποιοι εργαζόμενοι που λένε «τι θα γίνει αν κάνουμε απεργία, θα βρεθούν τα χρήματα για να μας πληρώσει;». Δε μ” αρέσει που κάποιοι πετάνε το μπαλάκι στο σωματείο. Πρέπει ο καθένας να αναλάβει και την προσωπική του ευθύνη» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ. Η εφημερίδα Μακεδονία αφού «αποψίλωσε» το προσωπικό της χρηματοδοτήθηκε κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Σαμαρά με 10,2 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια εντάχθηκε στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα ενώ σήμερα εκμεταλλεύεται τα πιεστήρια του πτωχευμένου Αγγελιοφόρου.
Την ίδια απόφαση για σύγκληση εργασιακή συνέλευσης είχε πάρει η πλειοψηφία του δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ και την περασμένη εβδομάδα η οποία όμως ανατράπηκε μετά από πίεση των ίδιων των εργαζόμενων που απαίτησαν την άμεση κήρυξη απεργίας καθώς και τη διερεύνηση των νομικών δυνατοτήτων που έχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.