Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Χρωστάνε 6,5 μήνες στους εργαζόμενους ενώ εισέπραξαν επιχορήγηση 8 εκατ. ευρώ!

Νέα 48ωρη στο συγκρότημα της «Μακεδονίας» 
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη και την Παρασκευή οι συντάκτες των εφημερίδων «Μακεδονία»,  «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά» με απόφαση της ΕΣΗΕΜΘ, μετά την νέα καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων που πλέον αγγίζουν τα 3 μηνιάτικα. Η εταιρία που πρόσφατα επιχορηγήθηκε με 8,2 εκατομμύρια ευρώ,  από πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης, δηλαδή από τον κρατικό κορβανά, χρωστά συνολικά στους εργαζόμενους μισθούς 6,5 μηνών περίπου, αν συνυπολογίσουμε τους 3,5 μισθούς από πρόπερσι που έχουν μείνει στα ρυθμισμένα… αζήτητα της συμφωνίας που έγινε για να υπογραφούν οι ατομικές συμβάσεις, με φόντο βέβαια το δέλεαρ του προγράμματος που μόλις.. εισπράχθηκε. Η εταιρία καταστρατηγώντας για μία ακόμη φορά τις συμφωνίες που η ίδια πρότεινε, όχι μόνο δεν πλήρωσε τις «δόσεις» για το μισθό Φεβρουαρίου, ζητά και νέα «κατανόηση» από τους εργαζόμενους προκειμένου να παγιωθεί το «άνοιγμα» των 3 μηνών μέχρι το τέλος του 2014, υποσχόμενη ότι θα καταβάλει τον Φεβρουάριο κάποια στιγμή μέχρι τον Ιούνιο ενώ από τις αρχές Μάιου θα αποπληρώνει τον…Μάρτιο!!!  Τσίμπα τ’… αυγό και κούρευτο δηλαδή αν αναλογισθεί κανείς ότι η εταιρία επίσης χρωστά ένα κάρο αποζημιώσεις και δεδουλευμένα σε όσους απέλυσε ή …απομάκρυνε δια της μεθόδου της εθελούσιας απόλυσης.
Όπως φαίνεται ο δρόμος των κινητοποιήσεων είναι αναπόφευκτος. Μέχρι σήμερα υπήρχαν εισηγήσεις και αποφάσεις για «στοχευμένες» κινητοποιήσεις ώστε να πιεσθεί η εταιρία να καταβάλει τα δεδουλευμένα και να κλείσει όσο είναι δυνατό η ψαλίδα των χρωστούμενων. Υπάρχουν όμως τελευταία και προτάσεις για νέο κύκλο κινητοποιήσεων διαρκείας. Σίγουρα δεν αποκλείεται τίποτα, αλλά σε κάθε περίπτωση η όποια απόφαση θα πρέπει να σταθμισθεί με μεγάλη προσοχή σε ότι αφορά τη στρατηγική της, ενώ θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα συλλογικών διεργασιών.
Η εταιρία οφείλει να πληρώσει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους που έχουν εργασθεί απλήρωτοι για περισσότερο από μισό χρόνο, αν συνυπολογισθούν και τα «κυριακάτικα» τα οποία δεν πληρώνει εδώ και 6-7 μήνες. Μισό χρόνο απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και η εταιρία ζητά κι άλλη κατανόηση, ενώ με επιμέλεια χαϊδεύει τα αυτιά των σαλτιμπάγκων της συγκυβέρνησης που έχουν οδηγήσει ένα ολόκληρο λαό στα πρόθυρα της καταστροφής.
- Ασύνταχτος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.