Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΟΛΟΙ/ΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΙΟΥ 10.30π.μ στο ΜΟΥΣΕΊΟ

1η  ΜΑΗ –Δεν είναι Αργία, είναι Mατωμένη Aπεργία
Εργατική Πρωτομαγιά ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής σε όλους τους «μάρτυρες»της εργατικής τάξης που έδωσαν  μέχρι και την ζωή τους στον αγώνα για την εργατική χειραφέτηση και την κοινωνική απελευθέρωση. Κεκτημένα δικαιώματα που δεν χαρίστηκαν από την άρχουσα τάξη και το κεφάλαιο αλλά κερδήθηκαν μέσα από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες.  
Χιλιοειπωμένο, κλασικό αλλά πάντα επίκαιρο και χρήσιμο να το θυμόμαστε ,ιδίως σε περιπτώσεις όπως η σημερινή ,παραμονή εργατικής πρωτομαγιάς τρόικα & μαύρη συγκυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ έρχονται να βάλουν την τελευταία  ταφόπλακα στις εργασιακές σχέσεις, καταργώντας  το μόνο δικαίωμα που έχει απομείνει στους εργαζόμενους η «απεργία» –αυτό της  αποχής  από την εργασία τους, με αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου μετά από 32 χρόνια.
Ένας νόμος που στην πραγματικότητα καταργεί στην ουσία την απεργία .
Στόχος οι αποφάσεις για την προκήρυξή τους να λαμβάνονται με την ευρεία πλειοψηφία των εργαζομένων.
Η  φετινή Εργατική Πρωτομαγιά θα βρει πάνω  από 1.850.000 ανέργους, άλλοι τόσοι χαμηλοσυνταξιούχοι  κάτω από τα όρια της φτώχιας, και  ένα εργατικό δυναμικό που σε ποσοστό άνω του 65% μένει απλήρωτο με πενιχρές αποδοχές για πάνω από 3 μήνες.
Εργασιακές σχέσεις σε συνθήκες γαλέρας και κατακρεουργήμένα ασφαλιστικά ταμεία στα όρια της χρεοκοπίας.
Δυόμισι εκατομμύρια(2,500,000) περίπου συνάνθρωποι μας στερούνται ακόμα και την περίθαλψη στα Δημόσια Νοσοκομεία καθώς είναι ανασφάλιστοι.
Ανάπτυξη για λίγους και εκλεκτούς του κεφαλαίου καθώς οι πολίτες αυτής της χώρας και γενικά της Ευρώπης αργοπεθαίνουν στο όνομα της λιτότητας, της  δημοσιονομικής προσαρμογής και της  διάσωσης  του τραπεζικού συστήματος.
Συγκυβέρνηση, τρόικα και διαπλεκόμενα ΜΜΕ   αναπαράγουν σε καθημερινή βάση την οικονομική σταθερότητα της χώρας, «με έξοδο στις αγορές» δίνοντας  έτσι, έστω και σε λίγους προεκλογικά δωράκια κοινωνικού μερίσματος.
Ο αγώνας  και η αντίσταση είναι μονόδρομος.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στην ΕΠΗΕΑ-ΠΟΕΠΤΥΜ  καλεί όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της ενημέρωσης να συμμετάσχουν  ενεργά στο συλλαλητήριο της 1η ΜΑΗ  μαζικά με όλους τους εργαζόμενους και με όλα τα Εργατικά ταξικά Σωματεία.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας !
Κανείς μόνος του στην κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.