ο σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ
Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Δικαίωση για τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες

Δικαστική δικαίωση για τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών είχαμε σήμερα Πέμπτη, που συνέπεσε με την απόφαση για την ΕΡΤ από το Ηράκλειο Κρήτης (συμβολικά έχει την αξία του). Το δικαστήριο που προσέφυγαν έκρινε παράνομες τις απολύσεις τους και κατά συνέπεια πρέπει από αύριο να επιστρέψουν στις εργασίες τους.
Το Δημόσιο αναμένεται να προσβάλλει την απόφαση με έφεση, αλλά το γεγονός δεν παύει να είναι μια μεγάλη νίκη για τις γυναίκες που έχουν γίνει φάρος κάθε εργατικού αγώνα το τελευταίο διάστημα.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, παίρνει μια πολύ σημαντική απόφαση λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση της περιόδου της διαθεσιμότητας, και δικαιώνει τον ηρωικό αγώνα των καθαριστριών του Υπουργείο Οικονομικών, που εδώ και 9 μήνες δίνουν με περηφάνια κάθε μέρα την μάχη διεκδικώντας την δουλειά τους.
Το Πρωτοδικείο, έκανε δεκτή την αγωγή των 397 καθαριστριών, από το σύνολο των 465 που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, οι οποίες ζητούσαν την απόσυρση της ΚΥΑ και την επαναπρόσληψή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.