Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Καλό ταξίδι Μάνο!

Η Συντονιστική Γραμματεία του ΔΙΚΤΥΟΥ  στην Ε.Π.Η.Ε.Α-Π.Ο.Ε.Π.Τ.Υ.Μ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θανόντος.
Η απώλεια μεγάλη για τον κλάδο των Μέσων μαζικής Ενημέρωσης  καθώς ο Μάνος Αμελίδης  υπήρξε ο στυλοβάτης επί 48 χρόνια στην προάσπιση  των δικαιωμάτων του Κλάδου.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940 από γονείς πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές εισήχθη στην ΑΣΟΕΕ και το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αργότερα αποφοίτησε.
Από τη θέση του το 1966 στον Ο.Ε.Α. (Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης) στη συνέχεια ιδρυτικό στέλεχος στον ΕΔΟΕΑΠ και από το 1987 στην ΕΣΗΕΑ συνέβαλε αποφασιστικά και αποτελεσματικά με προτάσεις, μελέτες και παρεμβάσεις στην προάσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών θεμάτων.
Εργάστηκε επίσης ως δημοσιογράφος συντάκτης – διορθωτής, αρχικά, στο «ΕΘΝΟΣ», στα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ (τηλεόραση, ραδιόφωνο), σε εκπομπές στο ραδιόφωνο, στέλεχος στο περιοδικό ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και από το 1980 έως και το 2008 στην εφημ. «ΕΞΠΡΕΣ».
Η συνδικαλιστική του δράση και προσφορά αναγνωρίστηκε από όλο τον Κλάδο, πάντοτε ευγενής, πρόθυμος, φιλικός και συνεργάσιμος διατηρούσε προσωπικές σχέσεις με όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.
Ως μέλος  της ΕΠΗΕΑ οι συνάδελφοι του τον ανέδειξαν επανειλημμένα στην Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ και πρώτο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Π.Ο.Ε.Π.Τ.Υ.Μ.

Η Νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την ΤΕΤΑΡΤΗ  19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 στις 15.30μ.μ  στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στο κοιμητήριο του Βύρωνα.

Καλό ταξίδι στο φίλο, συνάδελφο και συναγωνιστή!  
Θα σε θυμόμαστε για πάντα!    
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.