Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ποινή φυλάκισης 4,5 ετών στον εκδότη της Απογευματινής για μη καταβολή δεδουλευμένων

...για μη καταβολή δεδουλευμένων - Τι κατέθεσε ο Τίτος Αθανασιάδης
Tην ώρα που ο Γιώργος Τράγκας και διάφοροι άλλοι... καλοπληρωτές της δημοσιογραφικο-εκδοτικής πιάτσας συζητάνε το ενδεχόμενο επανέκδοσης της «Απογευματινής», ο πρώην αποτυχημένος εκδότης και γνωστός εργολάβος Κ. Ι. Σαραντόπουλος καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης 56 μηνών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματικό πρόστιμο 29.000 ευρώ. Η καταδίκη Σαραντοπουλου αφορά σε μη καταβολή δεδουλευμένων έπειτα από μήνυση περισσότερων από 50 δημοσιογράφων οι οποίοι εργάζονταν στην ιστορική εφημερίδα που έκλεισε τον Οκτώβριο του 2010.
Με την ίδια απόφαση και με το σκεπτικό ότι δεν ήταν εκτελεστικά μέλη του δ.σ. των «Εκδόσεων Απογευματινή» απαλλάχτηκαν των κατηγοριών ο γιος του εκδότη, Γιώργος Σαραντόπουλος, ο..
οικονομικός διευθυντής της εφημερίδας, Άρης Κιπεντζόγλου και ο νομικός σύμβουλος, Σπύρος Μαύρος.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν ενώπιον του δικαστηρίου δεκάδες δημοσιογράφοι στην εφημερίδα, που τόνισαν ότι από τα χρωστούμενα δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ.
κινητοποίηση έξω απο τα γραφεία του Σαραντοπουλου
Ως μάρτυρας υπεράσπισης των  Κιπεντζόγλου και Μαύρου κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου ο πρώην διευθυντής της «Απογευματινής», Τίτος Αθανασιάδης, στον οποίο πολλοί από του εργαζόμενους καταλογίζουν ευθύνες πως με την στάση του και τις (μη) παρεμβάσεις του οδήγησε στο λουκέτο της ιστορικής εφημερίδας. Ο Τ. Αθανασιάδης τόνισε ότι ο ρόλος των κατηγορουμένων στο διοικητικό συμβούλιο ήταν τυπικός και πως και εκείνοι ήταν εργαζόμενοι στην εφημερίδα οι οποίοι αμείβονταν με μισθό, ωστόσο, όπως ανέφερε δεν γνωρίζει εάν σε εκείνους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους.
«Στην Απογευματινή υπήρχε ενός ανδρός αρχή. Δεν ξέρω εάν το διοικητικό συμβούλιο κλήθηκε να λάβει κρίσιμες αποφάσεις. Θα σας πω ένα παράδειγμα κάποια στιγμή ο Κώστας Σαραντόπουλος αποφάσισε να αυξήσει την τιμή της εφημερίδας από το 1 ευρώ στο 1, 30 ευρώ. Ήταν μία απόφαση την οποία έλαβε μόνος του παρότι διαφωνούσαμε. Και εκείνη την εποχή ήμασταν η πρώτη εφημερίδα που αύξησε την τιμή της. Ο μοναδικός χρηματοδότης της εφημερίδας από μία περίοδο και μετά ήταν ο Κώστας Σαραντόπουλος» ανέφερε ο Τ. Αθανασιάδης. Θυμίζουμε ότι ο τότε συνταξιούχος διευθυντής Αθανασιάδης είχε αντικατασταθεί τον Απρίλιο του 2010 από τη Γιώτα Αντωνοπούλου, νυν πρόεδρο του ΕΤΑΠ ΜΜΕ
Η εταιρία «Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ» έχει καταθέσει τρεις αιτήσεις πτώχευσης. Οι δύο έχουν απορριφθεί και η τρίτη αποσύρθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.