Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Bουλιάζει η «ναυαρχίδα του Σαμαρά»

Δεύτερο "Όχι" από Ελεύθερο Τύπο σε μειώσεις μισθών - Τεράστιες ευθύνες της ιδιοκτησίας 
Για δεύτερη συνεχή φορά απέρριψαν οι εργαζόμενοι του Ελεύθερου Τύπου τις "καρατομήσεις" στους μισθούς τους που προωθεί η ιδιοκτησία και η διεύθυνση της εφημερίδας. Μετά την προ ημερών απόρριψη του "προτεινόμενου" πακέτου περικοπών μεσοσταθμικού ύψους 16% (δηλαδή από 5% έως 30%), εκ μέρους των εργαζομένων, σήμερα η ιδιοκτησία της εφημερίδας παρουσίασε νέο, υποτίθεται "βελτιωμένο" σχέδιο, που ουσιαστικά δεν άλλαζε τίποτα στις περικοπές. Ετσι, για δεύτερη φορά (σχεδόν 80 κατά, 55 υπέρ), με πολύ μεγαλύτερη πλειοψηφία από την πρώτη ψηφοφορία, οι εργαζόμενοι είπαν "όχι" στα σχέδια των ιδιοκτησίας-διοίκησης.
Πάντως, αν και στο θέμα των περικοπών, όχι μόνον δεν υπήρχε βελτίωση της πρότασης αλλά αντίθετα χειροτέρευση, στη νέα "πρόταση", όπως ακούστηκε στη συνέλευση των εργαζομένων,..  
περιλαμβανόταν η συμμετοχή ενός εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα, καθώς και ένα μικρό μπόνους στο τέλος του 2014, εφόσον ανεβεί η κυκλοφορία της εφημερίδας. Κάτι που από μερίδα των εργαζομένων χαρακτηρίστηκε σαν σχετικά θετικό σημείο.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως η ιδιοκτησία εμφανίζεται αμετακίνητη στις θέσεις της, αρνούμενη να συζητήσει τις εναλλακτικές προτάσεις που έγιναν από μερίδα των εργαζομένων. Συμπεριφέρονται, όπως λένε στην εφημερίδα, σαν να θέλουν να προκαλέσουν μεγαλύτερο πρόβλημα στον "Ελεύθερο Τύπο", και σε μια τέτοια περίπτωση η ιδιοκτησία-διεύθυνση του Ε.Τ θα πρέπει να αναλάβουν και τις ευθύνες για τον κίνδυνο να βουλιάξει η ονομαζόμενη και "ναυαρχίδα Σαμαρά".
- διαβάστε περισσότερα στο greek tv εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.