Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΕΤΕΡ: “Νέα δικαστική απόφαση υπέρ δύο τεχνικών που απολύθηκαν από τον Alpha 989

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Νέα δικαστική απόφαση για άλλους δύο συναδέλφους τεχνικούς που απελύθησαν επειδή δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση και επιστρέφουν στην εργασία τους στον ραδιοσταθμό ALPHA 98,9.  Με την απόφαση 3304/2013 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δικαιώνονται και άλλοι δύο συνάδελφοί μας τεχνικοί,  που απελύθησαν από την διοίκηση του ραδιοσταθμού Alpha 98,9  επειδή δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση με όρους δυσμενέστερους της ΣΣΕ μας.
Την έκτη καταδικαστική απόφαση για την εργοδοσία, αναφορικά με απολύσεις συναδέλφων που δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις, κρατάμε στα χέρια μας.
Συγκεκριμένα με την απόφαση το δικαστήριο «δέχεται» «την αγωγή» των τεχνικών «αναγνωρίζει ότι η από 25-9-2012 γενόμενη καταγγελία της συμβάσεως εργασίας των εναγόντων εκ μέρους της εναγομένης είναι άκυρη» και «υποχρεώνει την εναγομένη» (ραδιοσταθμός Alpha 98,9) «να αποδέχεται τις υπηρεσίες των εναγόντων» (τεχνικοί μέλη της ΕΤΕΡ) «με τους ίδιους όρους και συνθήκες εργασίας ως και προ της ως άνω καταγγελίας, επ’ απειλή σε βάρος της χρηματικής ποινής(ραδιοσταθμός Alpha 98,9) 300 ευρώ, για έκαστο των εναγόντων, κάθε ημέρα άρνησής της να τον απασχολεί.»
«Υποχρεώνει την εναγόμενη» (ραδιοσταθμός Alpha 98,9) «να καταβάλει στον πρώτο ενάγοντα» (τεχνικός μέλος της ΕΤΕΡ) «το ποσό των έντεκα χιλιάδων τριακοσίων εβδομήντα ενός ευρώ και τριάντα πέντε λεπτών (11.371,35) και στον δεύτερο ενάγοντα το ποσό των οκτώ χιλιάδων εκατόν τριάντα τεσσάρων ευρώ και πενήντα λεπτών (8.134,50) με τον νόμιμο τόκο σε αμφότερες τις περιπτώσεις  από τότε που κάθε επιμέρους κονδύλι κατέστη ληξιπρόθεσμο και απαιτητό, όπως ειδικότερα ορίζεται στο σκεπτικό της παρούσας.
Κηρύσσει την απόφαση προσωρινά εκτελεστή ως προς τις καταψηφιστικές της διατάξεις.
Καταδικάζει την εναγομένη στην δικαστική δαπάνη των εναγόντων, την οποία ορίζει στο ποσό των οκτακοσίων (800) ευρώ.»
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον νομικό μας σύμβουλο Δημήτρη Περπατάρη, που χειρίστηκε την υπόθεση του συναδέλφου μας.
Καλούμε τους εργοδότες να σταματήσουν το γαϊτανάκι των εκβιασμών επι ποινή απολύσεων για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με όρους κατώτερους αυτών των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Η κρίση που η ίδια η εργοδοσία δημιούργησε δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποτελέσει για μας άλλοθι για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την δημιουργία και εγκαθίδρυση στην Χώρα μας του κράτους των λατιφούντιων. Δηλώνουμε στους επίδοξους μιμητές, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, των διοικήσεων του ALPHA 98,9 και του SENTRA ότι θα μας βρουν απέναντί τους.
Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους που αντιστέκονται υπερασπιζόμενοι τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.