Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Κόλπα του Μήτση με «έναντι» - Απεργίες σε «Εξπρές» και «Επικοινωνία»

** Κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας έχουν εξαντλήσει οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ» αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας (Δ. Καλοφωλιάς), που αρνείται να καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές τους. Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης, έως το μεσημέρι της Παρασκευής,για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στo «express.gr».
** «Εναντι» Νοεμβρίου πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στη «Βραδυνή», μετά τις κινητοποιήσεις τους γράφει το crisistime. Ο εκδότης Κ. Μήτσης που στο μεταξύ έχει απολυσει 8 εργαζόμενους, υποσχέθηκε εξόφληση για τα δεδουλευμένα 5 μηνών το προσεχές διάστημα και..
διαπραγμάτευση των απολύσεων. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν στην ομάδα των Μαχόμενων Δημοσιογράφων στο Facebook, ο μισός Νοέμβριος πληρώθηκε και ο άλλος μισός αναμένεται την Παρασκευή. Επίσης, ο Μήτσης υποσχέθηκε ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τους μισθούς των τελευταίων πέντε μηνών το αργότερο μέχρι τις 19 Απριλίου και ότι θα συζητήσει κάποιες από τις απολύσεις.
** Την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, έως το πρωί της Παρασκευής, , για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από δέκα μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.
** Στάση εργασίας για σήμερα Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013 από τις 12.00 έως τις 16.00 για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ. Η στάση εργασίας κηρύσσεται από την ΕΣΗΕΑ προκειμένου οι δημοσιογράφοι να πραγματοποιήσουν συνέλευση και να συζητήσουν τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τον τρόπο διεκδίκησης των δικαίων αιτημάτων τους.
Πηγή:zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.