Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Νέα 24ωρη στην «Μακεδονία»- Λογοκρισία στον «Αγγελιοφόρο»- Αγωγές στη Μετροσπορ

Νέα 24ωρη απεργία στην εφημερίδα «Μακεδονία» για την ερχόμενη Παρασκευή αποφάσισε το δ.σ της ΕΣΗΕΜΘ με αίτημα την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και την καταβολή δόσεων της αποζημίωσης, που οφείλεται σε όσους είχαν απολυθεί με… εθελούσια. Στους εργαζόμενους οφείλονται μισθοί 2,5 περίπου μηνών (εξόφληση Ιανουαρίου και μισθοί Φεβρουαρίου και Μαρτίου). Η εργοδοσία ακόμα επικαλείται το περίφημο πρόγραμμα «ενίσχυσης επιχειρηματικού σχεδίου αναδιάρθρωσης» το οποίο ενώ φέρεται να έχει εγκριθεί..
από την Ε.Ε. κολλάει στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Να θυμίσουμε ότι βάσει του συγκεκριμένου προγράμματος, έχουν επιβληθεί ατομικές συμβάσεις με μειώσεις 30% στους μισθούς και έχουν γίνει δεκάδες απολύσεις, άμεσες και «έμμεσες», προκειμένου να διασωθεί το συγκρότημα και να ενισχυθεί η βιωσιμότητα των εφημερίδων «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά». Ωστόσο το πρόγραμμα φαντομάς που αναμένεται εδώ και 2 χρόνια, και βάλε, δεν είναι ορατό ως ζόμπι ούτε στη… ζώνη του λυκόφωτος.
- διαβάστε στο asyntaxtostypos όλες τις εξελίξεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.