Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Φράουλες ποτισμένες με αίμα

Πέντε χρόνια μετά τα δημοσιεύματα για τις συνθήκες δουλείας στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, ένα δεύτερο κρούσμα ειδεχθούς ρατσισμού, αναβαθμισμένο στην κλίμακα της φρίκης, σημειώνεται στην ίδια περιοχή, στις ίδιες καλλιέργειες.
Διακόσιοι μετανάστες εργάτες, απλήρωτοι επί 6 μήνες, διαμαρτυρήθηκαν χθες το απόγευμα και ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους, για να “εισπράξουν” τα πυρά από δύο καραμπίνες που κρατούσαν οι “επιστάτες” του αφεντικού. Είκοσι εννέα μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας Πύργου και Πάτρας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση.. και οι υπόλοιποι με τραύματα στον θώρακα, στην κοιλιά, στα μάτια.
Η πολιτεία αντέδρασε άμεσα! Συνελήφθη ο εργοδότης τους ως “ηθικός αυτουργός”... (διαβάστε περισσότερα σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών)
Οι πυροβολισμοί που δέχθηκαν εργαζόμενοι μετανάστες στη Μανωλάδα, που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους, είναι μια εγκληματική, ρατσιστική πράξη” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό και επισημαίνει ότι “είναι άμεσο και επιτακτικό να αποδοθεί δικαιοσύνη”.
Το συγκεκριμένο γεγονός, όπου μεγαλοαφεντικά με τους μπράβους τους επιτίθενται σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, παραπέμπει σε άλλες εποχές και επιβεβαιώνει ότι η βαρβαρότητα είναι συνώνυμο του σημερινού συστήματος, του καπιταλισμού. Έλληνες και ξένοι εργάτες, ενωμένοι σαν μια γροθιά, πρέπει να αντιπαλέψουν αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά” αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με την οποία καταδικάζει “τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες, εργάτες γης, από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες, στη Μανωλάδα Ηλείας”.
Πηγή:zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.