Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

To  ΔΙΚΤΥO ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ &ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ  σήμερα 5/7/2011 και ώρα 16:30, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις της Ελευθεροτυπίας, ενάντια στην παράνομη απόλυση του συναδέλφου Βαγγέλη Παπαχρήστου, μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΤΥΜ. Εκτός από τα μέλη του Δ.Σ. της  ΕΠΗΕΑ  και της ΠΟΕΠΤΥΜ, στο κάλεσμα επίσης ανταποκρίθηκαν εργαζομενοι της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ και άλλοι αλληλέγγυοι συνάδελφοι από άλλους χώρους, καθώς  και η εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ. Η απόλυση του συναδέλφου Βαγγέλη Παπαχρήστου, είναι μία από τις πολλές εκδικητικές και συνδικαλιστικές απολύσεις το τελευταίο διάστημα, βάζοντας ένα τέλος σε ενοχλητικές φωνές που αντιστέκονται στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Οι συνδικαλιστικές εκκαθαρίσεις έχουν αρχίσει, αλλά εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι ούτε να υποχωρήσουμε, ούτε να υποταχθούμε. Εντύπωση προκαλεί η απουσία των προεδρείων της ΕΠΗΕΑ και της ΠΟΕΠΤΥΜ.

6 σχόλια:

  1. Το ΔΟΛικό ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ&ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ αρκετά υποτάχτηκε στην εργοδοσία, δεν χρειάζεται άλλη υποταγή. Τώρα είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία του προέδρου των εργοδοτών, όπως πάντοτε. Τα προεδρεία της ΕΠΗΕΑ και της ΠΟΕΠΤΥΜ δεν πρέπει να εμπλακούν στις επιχειρηματικές αντιπαλότητες και διαμάχες των εργοδοτών. Ο συνάδελφος Παπαχρήστος είναι συνδικαλιστής και οι συνδικαλιστές είναι γνωστό ότι δεν απολύονται, η δικαιοσύνη και τα θεσμικά όργανα θα τον δικαιώσουν, θα επιστρέψει στη δουλειά του, η ΕΛΕΥΘΡΟΤΥΠΙΑ θα αναγνωρίσει το λάθος. Τους λεονταρισμούς και την επαναστατικότητα του ΔΙΚΤΥΟ, καλό θα ήταν να είχαν εξαντληθεί στον ΔΟΛ, όταν έγιναν τις μαζικές απολύσεις και το ΔΙΚΤΥΟ πρότεινε στάσεις εργασίας για ξεκάρφωμα. Η ικανοποίηση του συναδέλφου είναι η συνέχεια της εργασίας του και τίποτα άλλο. Τα πανό λοιπόν οι ΔΟΛίτες στον ΔΟΛ και όχι στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις 7 μέρες απεργίας στο ΔΟΛ μάλλον τις ξεχνάει ο συνάδελφος από πάνω.

    Το αλτσχάιμερ βλέπεις είναι η μεγάλη μάστιγα της εποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΠΑΝΩ ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΟΛ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΗΓΑΜΕ ΑΚΛΑΦΤΟΙ.ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ.ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΞΕΡΟΥΝ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΜΑΣ.ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα σε όλους τους συναδέλφους.Μα τί λέει ο συνάδελφος επιχειρηματικη δραστηριότητα είναι η απόλυση, και δέν πρέπει να εμπλακούν τα σωματεία μας,εκτός αν αισθάνονται τα σωματεία μας επιχειρήσεις-μαγαζάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΜΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ.ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΕΠΗΕΑ&ΠΟΕΠΤΥΜ.ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ &ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο συνάδελφος(;) που πιθανόν να είναι μέλος του Προεδρείου της ΕΠΗΕΑ ή της ΠΟΕΠΤΥΜ και θέλει να ευλογήσει την απραξία του μάλλον προσποιείται ότι δεν γνωρίζει ότι μέχρι να εκδικαστεί μια τέτοια υπόθεση, ο Παπαχρήστος θα έχει γεράσει. Αν τα σωματεία μας ΕΠΗΕΑ - ΠΟΕΠΤΥΜ, τα τωρινά Προεδρεία τα έχουν καταστήσει διακοσμητικά για να μην πω εργοδοτικά, καλύτερα να τα κλείσουμε για να μην ακούμε άλλο τις εμετικές δικαιολογίες τους κάθε φορά που ξεπουλάνε εργαζομένους. Αν ο Γκανάς και η παρέα του ή η Ζαμπέλα και η παρέα της δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για τις παράνομες απολύσεις θα κουραστούν για τις νόμιμες; Παρεπιπτόντως η ΠΟΕΠΤΥΜ έχει καταλάβει ότι απολύθηκε μέλος του ΔΣ της; Γιατί δεν εχει βγάλει ούτε μία ανακοίνωση. Τυχαίο; Δεν νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.