Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Απόλυση στην Ημερησία του Κώστα Σαρρή και της Σόνιας Χαϊμαντά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ FINANCIAL CRIMES


Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου ανακοινώθηκε στο συνάδελφο της Ημερησίας, Κώστα Σαρρή, ότι απολύεται για οικονομικούς λόγους. Λίγη ώρα αργότερα το ίδιο μήνυμα της απόλυσης ανακοινώθηκε και στη συνάδελφο Σόνια Χαιμαντά. Οι συγκεκριμένες απολύσεις είναι εκδικητικές από τη μεριά της διοίκησης του Πήγασου αφού και οι δύο συνάδελφοι είχαν κρατήσει όλο το προηγούμενο διάστημα αγωνιστική στάση ενάντια στις επιθέσεις της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζόμενων του ομίλου. Αξίζει τον κόπο να υπενθυμίσουμε, ότι στο πρόσφατο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ ο Κ. Σαρρής, (μέλος των Financial Crimes) ήταν σύνεδρος, ενώ είχε συμμετοχή σαν υποψήφιος τόσο στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ με την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, όσο και στο παρελθόν για το μικτό συμβούλιο. Η συναδέλφισσα Σόνια Χαιμαντά ήταν υποψήφια για την ΕΣΗΕΑ με την Συσπείρωση.
Είναι προφανές ότι στο "δημοκρατικό" Μπομπολέϊκο έχουν αρχίσει τις "πολιτικές και συνδικαλιστικές" εκκαθαρίσεις. Παρόλο που η τυπική δικαιολογία είναι περικοπές προσωπικού λόγω κρίσης, όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι το πρόσχημα. Η αρχή έγινε με την απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου στο Έθνος και συνεχίστηκε με τον Κώστα Τομαρά και τη Βούλα Βονάτσου στην ίδια εφημερίδα. Τώρα αυτή η επίθεση των εκδικητικών συνδικαλιστικών απολύσεων έχει τη συνέχειά της στο πρόσωπο του Κώστα Σαρρή και της Σόνιας Χαιμαντά.
Οι βαρόνοι των ΜΜΕ σχεδιάζουν ακόμη περισσότερες επιθέσεις σε βάρος των εργαζόμενων του κλάδου. Η κυβέρνηση τους άλλωστε πριν από λίγες ημέρες, ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο που προβλέπει τεράστιες επιθέσεις σε βάρος των εργαζόμενων. Και οι κάθε λογής Μπόμπολες έχουν ξεκινήσει να την εφαρμόζουν αυτήν την πολιτική. Απολύσεις και μειώσεις στους μισθούς όλων των εργαζόμενων του ομίλου του Μπόμπολα είναι το μέλλον που ετοιμάζουν και γι’ αυτό και η εργοδοσία προσπαθεί να ξεμπερδέψει με «ενοχλητικές φωνές» που αντιστέκονται στα σχέδια της.
 Ακόμη και δημοσιογραφικά, η στάση των συναδέλφων ήταν μέσα από τη δουλειά τους να βρίσκονται στο πλευρό των εργαζόμενων ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές του μνημόνιου. Και σε αυτό ήταν ενοχλητικοί.
Η απόλυση της Σόνιας και του Κώστα είναι συνδικαλιστικές διώξεις και δεν θα περάσουν. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον Πήγασο να βάλουν φρένο στην προσπάθεια της εργοδοσίας να πληρώσουν οι εργαζόμενοι για την κρίση. Να βάλουν φρένο στις απολύσεις στον κλάδο συνολικά. Απαιτούμε από την ΕΣΗΕΑ και όλες τις Ενώσεις του κλάδου να προχωρήσουν τώρα σε απεργιακές κινητοποιήσεις συνολικά και συντονισμένα σε όλον τον κλάδο. Μας το χρωστάνε άλλωστε από την άνοιξη αφού μετά την τετραήμερη απεργία κατέβασαν ρολά. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε άλλες υποχωρήσεις.

ΥΓ: Την Τρίτη στις 5μμ θα πραγματοποιηθεί συνέλευση όλων των εργαζόμενων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.