Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ

Η απεργιακή επιτροπή στο Δ.Ο.Λ. θεωρούμε ότι μετά την απόλυτα επιτυχημένη τετραήμερη απεργία ολόκληρου του κλάδου στις 7-11/4 με κύριο αίτημα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης χωρίς απολύσεις και μειώσεις μισθών, αλλά και την άρνηση των εργοδοτών στη συνέχεια να αποδεχτούν τα αιτήματα του κλάδου, είναι απόλυτα αναγκαίο να προχωρήσει ο κλάδος σε άμεση κλιμάκωση των απεργιακών μας κινητοποιήσεων, προκειμένου να επιβάλουμε την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης.
Η επιτυχημένη τετραήμερη απεργία του κλάδου με τη σχεδόν καθολική συμμετοχή των συναδέλφων που υποστηρίχτηκε από την οργανωμένη περιφρούρηση των απεργιακών επιτροπών σε πολλά μαγαζιά και που ολοκληρώθηκε με τη στάση εργασίας στις 11/4, προκειμένου να ακυρωθεί η προσπάθεια των εργοδοτών να βγάλουν Δευτεριάτικο απεργοσπαστικό φύλλο, ταρακούνησε τους εργοδότες. Για να μετριάσουν τη δυναμική των κινητοποιήσεών μας, αμέσως μετά κινήθηκαν σε μια συντονισμένη προσπάθεια να βγουν αποφάσεις αποστασιοποίησης και αντίθεσης κομματιών εργαζομένων-κύρια συντακτών, στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η προσπάθειά τους, που δείχνει μόνο τον πανικό τους απέναντι στο ενιαίο απεργιακό μέτωπο των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων που έχει ξεσηκωθεί εναντίον τους, δεν είχε καμία τύχη αφού μονάχα ένα πολύ μικρό μέρος των συναδέλφων του κλάδου προχώρησε σε ενστάσεις για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου και την κλιμάκωσή τους. (Στον Πήγασο συγκεντρώθηκαν μόνο 14 υπογραφές με έμφαση στο δημοκρατικό τρόπο λήψης των αποφάσεων ,στο Βήμα οι ενστάσεις μπήκαν στο ζήτημα ότι οι ενώσεις πρέπει να εξετάσουν πως θα κινηθούν στους εργοδότες που αποδέχονται στα λόγια τα αιτήματα του κλάδου, στο ΣΚΑΙ δεν είχε ιδιαίτερο αποτέλεσμα, ενώ στα ΝΕΑ που συγκεντρώθηκαν οι 88 υπογραφές εναντίωσης στις αποφάσεις των ενώσεων, υπήρχαν και 32 συνάδελφοι που δεν υπόγραψαν το ψήφισμα).
Η απεργιακή επιτροπή στο ΔΟΛ καλούμε το διασωματειακό εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, να πάρει απόφαση για άμεση κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων που θα ξεκινάει στην αρχή της εβδομάδας, προκειμένου να ακυρώνει κάθε προσπάθεια να βγει Κυριακάτικο φύλλο, επιμένοντας αγωνιστικά μέχρι τη νίκη στα δίκαια αιτήματα ολόκληρου του κλάδου –δηλαδή την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης χωρίς μειώσεις μισθών και χωρίς απολύσεις.
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.