Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Στη μέγγενη του μνημονίου και της εργοδοτικής – κομματικής συνδικαλιστικής διαμεσολάβησης

χιλιάδες απασχολήσιμοι-άνεργοι στη βιομηχανία των ΜΜΕ, βρίσκονται πλέον σε έκδηλη κατάσταση οικονομικής ασφυξίας.
Είναι απολύτως κατανοητό το προσωπικό «δράμα» των εργαζομένων στο ΣΚΑΙ, αλλά και άλλων, που αποδέχθηκαν με το όπλο στο κρόταφο, να ζήσουν την καθήλωση στην κλίνη του Προκρούστη, με τη μείωση των αποδοχών τους σε αντιστάθμισμα της ρητής «διαβεβαίωσης» της εργοδοσίας ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις.
Δεν πέρασε παρά ελάχιστος χρόνος για να καταρρεύσουν οι προσωπικές ατομικές ψευδαισθήσεις, όπου, μετά τις μειώσεις μισθών, ήρθε και η συνέχεια των ομαδικών απολύσεων,..και για μερικούς συναδέλφους οικτρά (αφού είχαν υπογράψει).
Το βέβαιο είναι ότι όλο και περισσότεροι συνάδελφοι/σες στα ΜΜΕ αντιλαμβάνονται τις παραμορφώσεις της συνδικαλιστικής μας εκπροσώπησης στο Κλάδο, που δείχνει το αποκρουστικό προσωπείο τους, είτε ως άθροισμα σκοπιμοτήτων, εργοδοτικών συναφειών ή κομματικών παραρτημάτων, όπου οι πελατειακοί δεσμοί κάθε είδους και απόχρωσης προσδιορίζονται από τα φτηνά όρια τους.
Φωτογραφίες από τις περιφρουρήσεις μελών του ΔΙΚΤΥΟΥ εδώ.













Ο ρεαλισμός των συμβιβασμένων ή το παραλήρημα της «επαναστατικής πρωτοπορίας» και καθαρότητας, καθίσταται μια οπερετική επίδειξη, που χάνει ακόμη και την αξία της ως θέαμα, αφού για τον οποιονδήποτε εργαζόμενο, που περιμένει το δικαστικό κλητήρα να του θυροκολλήσει την απόλυση ή για τον συνάδελφο που αμείβεται με μηνιάτικο 600 ευρώ χωρίς ωράριο και όρους, όλα αυτά είναι άνευ αξίας.
Μόνο που τα σωματεία-ενώσεις, είμαστε όλοι εμείς, που τόσα χρόνια αφήσαμε ή ανεχτήκαμε αναντίστοιχες των αναγκών μας «πλειοψηφίες», να ανατροφοδοτούν με τη στάση τους και τις πρακτικές τους φοβικά σύνδρομα και κοινωνικούς συντεχνιακούς αυτοματισμούς, που αρέσκονται επιλεκτικά σε μια εκπεμπόμενη «φασίζουσα» λογική να προτιμούν ακόμη και σήμερα να δείχνουν το πεσμένο δέντρο.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι στο ΕΘΝΟΣ μέσα από τις ανάλογες αντιφάσεις της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης στο Κλάδο (αφού ακόμη και το μέλος του Προεδρείου της ΠΟΕΠΤΥΜ που τυγχάνει να είναι και εργασιακός εκπρόσωπος (αντιπρόεδρος) δηλώνει ανερυθρίαστα απεργοσπάστης), προτίμησαν κατά πλειοψηφία, να μην απεργήσουν, έχοντας την πληθυντική ψευδαίσθηση της σωτηρίας τους.
Μετά το τέλος της απεργίας, ήρθε η τελεσιγραφική εντολή της εταιρείας, ζητώντας καλύτερες συνθήκες «σφαγής των αμνών» με μειώσεις αποδοχών μόνο γι’ αυτούς που δεν απήργησαν, η πλειοψηφία του διοικητικού προσωπικού
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΣΣΕ (εκτός από το επίδομα γάμου και τέκνων) δες το συμφωνητικό.
Συνάδελφοι στο ΕΘΝΟΣ, να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι σας, χιλιάδες εργαζόμενοι στα ΜΜΕ απαιτούν δυναμικά από τις ηγεσίες των σωματείων μας να μπουν μπροστά σ’ ένα αγώνα πλέον διαρκείας σε όλα τα μέσα. Και αυτό είναι μονόδρομος.
΄Εκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων στο ΕΘΝΟΣ, παρουσία όλων των εκπροσώπων των Ενώσεων που συμμετέχουν στην Διασωματειακή Επιτροπή των συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ.
Μόνος σου, είναι αδύνατον να ανταπεξέλθεις στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.
Ο αγώνας συνεχίζεται με όπλο την αλληλεγγύη μας.

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.